Flexibele opleiding, werken & studeren Hoger Hotelonderwijs

Flexibele opleiding, werken & studeren Hoger Hotelonderwijs

De studie

Werk jij in de gastvrijheidsindustrie en heb je de ambitie om door te groeien? Zodat je supervisor of misschien zelfs manager kunt worden? Zoek je een opleiding waarbij je werken en studeren kunt combineren en waarin je leert van je eigen praktijkervaringen? Dan is de duale of deeltijdopleiding Hogere Hotelschool jouw studie! Minimaal 24 uur per week werk je in de horeca of een andere branche waarin gastvrijheid en dienstverlening centraal staan. Daarnaast kom je geregeld (1 maal per 14 dagen) naar Stenden om samen met een kleine groep medestudenten trainingsdagen te volgen en van en met elkaar te leren. Op je werk ga je aan de slag met studieopdrachten. Zo breng je de kennis die je opdoet meteen in de praktijk en kunnen jij, je werkgever en collega’s direct profiteren van wat je leert.

Wat staat je te wachten?

Je ontwikkelt je competenties door verschillende modulen te volgen. Deze modulen bestaan uit vaste onderdelen: expertise-ontwikkeling, werken aan je werk en persoonlijke ontwikkeling. Je leert volgens de Work Based Learning-methode, waarbij concrete vraagstukken uit jouw werkpraktijk het vertrekpunt van je studieprogramma vormen. Je verdiept je in de basics van de hospitality branche, leert hoe een supervisor te werk gaat en ontwikkelt je op strategisch niveau tot assistent-manager (als je de Associate degree-opleiding volgt) of nog verder tot het niveau van (afdelings)manager (als je doorstudeert tot Bachelor of Business Administration).

Flexibel studeren: hoe werkt dat?

Bij flexibel studeren heb je invloed op wat
je leert en hoe je dat doet. Je volgt geen standaard studieroute, maar geeft vorm aan je eigen opleiding. Dat doe je op basis van wat je al weet, kan en eerder hebt geleerd. Je combineert de verschillende Modulen die aansluiten op waar jij je nog verder in wilt ontwikkelen. Leren doe je op verschillende manieren: op je werkplek, bij NHL Stenden en via e-learning, bijvoorbeeld door flitscolleges te volgen en online je lessen voor te bereiden in de digitale leeromgeving. Zo sluit je opleiding helemaal aan op jouw leerwensen en werk- en privésituatie. Studeren op maat dus!

Daarom Hogere Hotelschool deeltijd of duaal

  • Je maakt grote kans om binnen jouw bedrijf hogerop te komen.
  • Je gebruikt situaties uit je dagelijks werk in je studie (Work Based Learning).
  • Je leert in kleine leergemeenschappen (12 tot 15 studenten).
  • Je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met een erkend hbo-diploma.

Je ben van harte welkom op één van onze informatieavonden

Neem voor meer informatie contact op met Ingrid Lamsma, officemanager:
SHMSduaal@stenden.com of 06 – 19 27 65 07.

NHL Stenden Hogeschool
Rengerslaan 8-10
8917 DD Leeuwarden
Tel: 088 991 7000


Wouter Bosch over NHL Stenden

​“Op dinsdag 12 September 2017 bezocht ik Hotel Jan Tabak in Bussum voor een introductie-avond van de Duale hotelschool opleiding. Na 10 jaar praktijkervaring als leidinggevende in de horeca had ik besloten om mezelf verder te ontwikkelen en mijn opgedane ervaring te verzilveren door middel van een diploma. Ik was immers 30 jaar en tot hier gekomen zonder zelfs een Havo diploma.
Ik trof daar Rob van Vuuren in het restaurant van het hotel. Hij vertelde me dat hij voor deze locatie had gekozen omdat een oud student hier hotelmanager was en dat hij nog even met hem zou dineren voordat we konden beginnen met de kennismaking. Achteraf gezien was dit al een eerste signaal van de manier waarop studenten en docenten met elkaar omgaan in de opleiding. De begeleiding van de docenten is zeer persoonlijk.

Onder andere door het enthousiasme van Rob ben ik vervolgens in Februari ingestroomd in het duaalprogramma. Werkelijk álles was nieuw voor mij, school, de afkortingen, medestudenten, schoolpassen etc. Eerlijk gezegd vond ik het allemaal best wel spannend en lastig. Ondanks dat ik in het begin erg moest wennen ben ik erg blij dat ik heb doorgezet! Na 4 maanden had ik al 45 van de 120 studiepunten uit de eerste 2 jaar binnen. En nu een jaar na het gesprek met Rob heb ik al 75 studiepunten binnen en ben ik op koers om de eerste twee jaar van de opleiding in 1 jaar af te ronden. Dan heb ik meteen mijn AD diploma binnen!

Momenteel heb ik een korte break in verband met de opening van een nieuw restaurant waarbij ik betrokken ben. Dit vind het fijnst aan de opleiding! Alles is bespreekbaar en mogelijk. Je bepaalt het tempo en de indeling van de opleiding zelf en de opleiding past zich ook aan jou aan. Rob en de anderen hebben begrip voor deze keuzes en proberen je zo goed mogelijk te helpen bij het balanceren van de opleiding, je werk en je privéleven. Zij kennen het klappen van de zweep in de horeca en dat maakt die gesprekken makkelijker. Ik zal niet zeggen dat het allemaal makkelijk is, het is hard werken, maar dat ben ik in de horeca wel gewend. Ik heb er hierdoor veel vertrouwen in dat het mij gaat lukken om ook mijn bachelor diploma te halen uiteindelijk. Hoe mooi is het dat dat gewoon naast mijn werk kan?!
Twijfel je nog of deze opleiding wel iets voor jou is? Begin gewoon, Je hebt niets te verliezen! Na het eerste wennen zal je merken dat de je de opleiding kunt indelen zoals je zelf wilt en je er dus zelf voor kan zorgen dat het bij je past!”

Beroepen

Je kunt doorgroeien tot bijvoorbeeld:

Parttime vacatures

Hotelprofessionals biedt meerdere parttime vacatures aan.
Bekijk nu het vacature aanbod voor parttime hotel vacatures.