INK Hotel Amsterdam nieuwe A locatie

INK Hotel Amsterdam nieuwe A locatie

Geen traditionele incheckbalie maar een bar met tablets en in de bar zijn zelfs 's ochtends vroeg cocktails te krijgen. Het INK Hotel is de nieuwe A-locatie van Amsterdam.

In de entreehal van het INK Hotel waan je je buiten. Van twee kanten valt daglicht binnen en de vloer is betegeld met Belgisch hardsteen. Verderop staat een boom van vijfenhalve meter hoog in een atrium. Links is de receptie: geen tradtionele incheckbalie maar een bar met tablets. Rechts zit de ingang van Pressroom: een restaurant, bar en de intiemere ­Library Lounge.

Vroeger zaten in het vijf gevels brede pand de redactie en de drukkerij van dagblad De Tijd. Daar speelt het hotel van de MGallery visionair op in.

Alles draait hier om tijd en verhalen, in een feest van details. Zo zijn interieurstukken in de lichte, opengewerkte ­kamers afgewerkt met messing, een geelkoper dat met de dag doorleefder oogt. Het materiaal keert ook terug in de bar, waar je zelfs 's ochtends vroeg cocktails kunt bestellen. Ieder z'n eigen ritme.

In elke kamer wacht een welkomstbericht in de vorm van een krant, met bovenaan de kop: 'Your story is about to begin'. Gasten kunnen hun verhaal opschrijven in een klein dagboekje.


Geen personeel maar karakters

Het zeventigkoppige hotelteam, van de salesmanager tot de schoonmakers, is geselecteerd op persoonlijkheid. Hotelmanager Joachim de Looij (29): 'We zochten geen personeel, maar karakters. Zo hebben we bijvoorbeeld een jongen gekozen die in zijn sollicitatiefilmpje bij elk van zijn tattoo's het verhaal erachter vertelde. Ervaring in de horeca was handig, maar niet nodig. Ze moeten een unieke ­indruk maken op de gasten.'

Die gasten ontbijten 's ochtends in het restaurant, maar Pressroom is verder vooral bedoeld voor de Amsterdammer: om rustig te werken, te eten, te drinken en te loungen.


Heb jij karakter genoeg om in het INK Hotel te werken?

INK werkt niet met personeel. Toch hebben ze regelmatig vacatures open staan. Die vind je natuurlijk hier bij ons op Hotelprofessionals. Bekijk ze hier allemaal: alle INK vacatures

Bron: Parool