Home » Sollicitanten » Sollicitatietips » Hotelschool opleidingen

Hotelschool opleidingen

Binnen het hbo starten per jaar meer dan 500 mensen met een opleiding aan een hogere hotelschool. Ook het mbo, oftewel middelbare hotelschool wordt steeds populairder. Wanneer je een opleiding hebt gevolgd, kun je gemakkelijker naar het buitenland om daar te starten met een baan in een hotel of ergens anders in de toeristische sector. Naast veel leren zal je worden getraind op vaardigheden door stages en projecten. De volgende partijen hebben geruime ervaring en staan hoog aangeschreven bij de meeste werkgevers.
 

Hogere hotelschool

NHTV Breda
NHTV Breda is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor internationaal hoger onderwijs. NHTV biedt bachelor- en masteropleidingen op hbo- én wo-niveau voor onder andere de vakgebieden toerisme en hotel. NHTV is de grootste hoger onderwijsinstelling op het gebied van toerisme, leisure en hospitality ter wereld. Ga naar de website van NHTV Breda voor meer informatie of ga direct naar meer informatie meer informatie over International Hotel Management.

Stenden Hogeschool Leeuwarden
Aan Stenden Hogeschool studeren 11.000 studenten en werken 900 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Meppel, Assen, Groningen, Bali (Indonesië), Port Alfred (Zuid-Afrika), Doha (Qatar) en Bangkok (Thailand), met elk zijn eigen opleidingenaanbod. Stenden hogeschool staat bekend om haar praktijk gerichte opleidingen en probleem gestuurd onderwijs. Op de locatie in Leeuwarden en Emmen worden verschillende opleidingen in het vakgebied hotel, toerisme en vrijtijd gegeven. Bekijk de website van Stenden Hogeschool voor meer informatie. 

Hoge Hotelschool Maastricht
De Hoge Hotelschool Maastricht “Hotel Management School Maastricht” biedt hbo-opleiding in gastvrijheidmanagement. Daarnaast bieden wij twee masteropleidingen aan. Op de Hotel Management School Maastricht leer je alles over het management van dienstverlenende en op gastvrijheid gerichte organisaties.Na het afronden van de bachelor opleiding ben je onder andere klaar gestoomd om aan de slag te gaan in de hotellerie. Bekijk de website van Hoge Hotelschool Maastricht voor meer informatie. 

Hoge en Middelbare Hotelschool Tio
Hogeschool Tio heeft vijf vestigingen verspreid over Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht. De missie van Tio luidt: het verzorgen van persoonlijk en intensief beroepsonderwijs dat als excellent beoordeeld wordt door student en bedrijfsleven. Op zowel MBO als HBO niveau zijn er mogelijkheden voor het volgen van een opleiding in het vak gebied van hotel, torisme en management. Bekijk de website van Tio voor meer informatie. 

Hoge Hotelschool The Hague
Aan het eind van de dag vertegenwoordigen onze studenten onze kwaliteit. Wanneer ze afstuderen, nemen zij Hotelschool Den Haag met hen mee. Dit is de reden waarom wij ervoor willen zorgen dat onze studenten deelnemen aan een school waar de kwaliteit van het onderwijsprogramma en schoolfaciliteiten uitmuntend zijn. bekijk de website van Hoge Hotelschool The Hague voor meer informatie

Middelbare hospitality opleidingen

Laurentius College
Het Laurentius College is dé opleider van Nederland op het gebied van Luchtvaart, Hospitality, Hotellerie én Business. Bij het Laurentius College leer en beleef je gastvrijheid! Je kunt bij ons kiezen voor korte beroepsopleidingen maar ook voor een officieel door het Ministerie van Onderwijs erkende mbo-4 opleiding. Vanaf september 2018 kun je bij ons ook hbo-opleidingen volgen. Bekijk de website van Laurentius College voor meer informatie.  


Overig

Horeca Stichting NederlandHSN is hét landelijke opleidingsinstituut voor alle horecacursussen zoals o.a. de cursus Sociale Hygiëne, Training Hygiënecode HACCP, Allergenen Training en de Leermeester Training

HorecaHero, de leukste horeca trainingen online!

MBO Start dé website waar je een overzicht vind van alle erkende mbo opleidingen

HBO Start een van de grootste hbo studiekeuze-netwerken van Nederland

Koksopleiding alle informatie over de koksopleiding zowel MBO als HBO. Vind hier direct meer informatie over jouw toekomstige koksopleiding.

}