Welkom bij Hotelprofessionals,
de vacaturesite voor de hotellerie.

Hotelprofessionals.nl is een platform voor iedereen die werkzaam is in de hotelbranche. Of je nu een hotelmanager, receptionist, housekeeper of chef-kok bent, bij ons vind je de juiste informatie, vacatures en opleidingen om je carrière een boost te geven.


Met onze website willen we een platform bieden voor hotelprofessionals waar zij zich kunnen verdiepen in de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties binnen de branche. Hierdoor kunnen zij zich verder ontwikkelen en groeien in hun carrière. Daarnaast bieden wij een groot aantal vacatures voor hotelmedewerkers, zowel voor starters als ervaren professionals. Onze vacature pagina is up-to-date en biedt een overzicht van de meest recente vacatures binnen de hotelbranche.


Onze website biedt ook een overzicht van diverse opleidingen en cursussen die specifiek gericht zijn op de hotelbranche. Hierdoor kun je jezelf blijven ontwikkelen en de vaardigheden verwerven die nodig zijn om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Bovendien bieden wij ook netwerkmogelijkheden met andere professionals uit de branche, waardoor je kunt profiteren van hun ervaring en kennis.


Kortom, Hotelprofessionals.nl is dé website voor iedereen die werkzaam is in de hotelbranche. Of je nu een beginnende of ervaren professional bent, bij ons vind je de juiste informatie, vacatures en opleidingen om je carrière een boost te geven. Wij zijn er voor jou!

De oprichters van Hotelprofessionals

Jacob de Graaff

Jacob de Graaff heeft na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Den Haag diverse functies gehad in het nationale en internationale hotelwezen. Zo werkte hij bij ClubMed in Frankrijk en Spanje, en daarna bij Hilton Amsterdam als back of house manager.

De periode daarna heeft hij in de front office bij diverse gerenommeerde hotels in Amsterdam gewerkt, waaronder het NH Grand Hotel Krasnapolsky en het Radisson SAS (Blu).

In Groningen was hij General Manager van het Eden City Hotel en in Amsterdam van het Apollo Museumhotel. Hij was hier o.a. verantwoordelijk voor een grondige renovatie van het hotel, inclusief de verbouwing van het restaurant en het opzetten van een nieuw concept.

Hierna werkte hij als Yield and Revenue Coach bij vier Amsterdamse hotels van de Eden Group op de e-commerce afdeling.

Momenteel houdt Jacob de Graaf zich bij Hotelinmotion bezig met advies op het gebied van yield en revenue management, interim management als director of sales, general manager, executive search en trainingen. Bovendien organiseert hij eenmaal per kwartaal de Hotelvrijmibo’s en is hij bezig met het opzetten van diverse andere projecten.

Melle Pegman

Melle Pegman studeerde ook aan de Hogere Hotelschool Den Haag en nog voor het einde van zijn studie ruilde hij Den Haag in voor Amsterdam. Zijn eindstage heeft hij voltooid bij het Hilton Amsterdam, waar hij zich al snel helemaal thuis voelde.

Na zijn stage bleef hij bij Hilton en begon zijn carriere als Shiftleader in de Banqueting. Al snel verbreedde hij zijn F&B ervaring als F&B supervisor in de Half moon Lounge en Banqueting

Vanaf januari 2010 combineerde hij zjn baan bij het Hilton met het ambassadeursschap voor de Hotelvrijmibo. Later dat jaar besloot hij samen met Jacob ook de Londonse markt te veroveren. Zo ontstond HotelFridays, de Engelse variant van de Hotelvrijmibo.

Naast de jaren ervaring in de Food en Beverage besloot Melle om ervaring op te doen bij de Front Office en maakte hij een uitstap als Front Office Supervisor. Uiteindelijk keerde hij terug naar de Banqueting, als manager.

Gedurende de laatste periode van zijn werkzaamheden bij het Hilton is het idee van Hotelprofessionals verder uitgedacht en ontwikkeld.