Alle sollicitatietips & tricks van Hotelprofessionals

Om te solliciteren in de hotellerie is je passie voor gastvrijheid en service net zo belangrijk is als je vaardigheden en ervaring. Of je nu op zoek bent naar je eerste baan in dit dynamische veld of klaar bent voor een volgende stap in je carrière, het begint allemaal met een sterke sollicitatie. Op onze pagina delen we essentiële tips en tricks voor het opstellen van een overtuigend CV, het schrijven van een opvallende sollicitatiebrief, en het succesvol doorlopen van een sollicitatiegesprek in de hotellerie. Ontdek onze gids vol advies om jouw kansen op een droomjob binnen deze bruisende industrie te vergroten.

Van Iran naar General Manager in het Kurhaus: Roxana die nooit opgaf

Roxana's reis naar succes in de horeca is een inspirerend verhaal van doorzettingsvermogen, passie en voortdurende ontwikkeling. Geboren in Iran, begon haar carrière in de bediening. 

hotel management

Hotelmanager vs. General Manager: De verschillen

In de dynamische wereld van de hotelsector zijn de posities van hotelmanager en general manager van cruciaal belang voor het succes van elk hotel. Hoewel deze functies vaak worden verward, vertegenwoordigen ze duidelijk verschillende rollen met specifieke verantwoordelijkheden, benodigde vaardigheden en strategische benaderingen.

brian verrijp

Brian Verrijp's vernieuwende visie voor het Amstel Hotel

Brian Verrijp is de dynamische Director of HR van het prestigieuze Amstel Hotel. Sinds hij op 1 mei begon, ervaart Brian de unieke sfeer van werken in een gerenommeerd hotel. Met een achtergrond in de horeca, heeft Brian een diepe waardering voor de magie en allure van de hotelwereld.

Stressmanagement in de horeca

Stress is een veelvoorkomend probleem in de horeca. Werknemers in deze sector hebben vaak te maken met hoge werkdruk, onregelmatige werktijden en veeleisende gasten.

denise wolf

Denise Wolf: van snackbar medewerker tot Manager Regional Accounts

Ontmoet Denise Wolf, Manager Regional Accounts bij H World International, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. De reis van Denise in de horeca branche begon in het bekroonde Alida’s Smulpaleis, waar zij een passie ontwikkelde voor gastvrijheid en bedrijfsinnovatie.

Jordy Tousain

Jordy Tousain onthult commerciële strategieën

Ontmoet Jordy Tousain, de drijvende kracht achter de commerciële strategieën van het binnenkort te openen Maritim Hotel Amsterdam, gepland voor de zomer van 2024. Met een zelfomschrijving die getuigt van zijn dynamische en toegewijde persoonlijkheid, staat Jordy bekend als een enthousiaste, gepassioneerde, betrouwbare en resultaatgerichte commerciële leider.

Hoe voorbereiden op een interview met recruiter in de hotellerie

Een gesprek met een recruiter is een belangrijke stap in je sollicitatieproces. Het is de perfecte kans om te laten zien wat je kunt en waarom jij de beste keuze bent voor de functie. Met een goede voorbereiding kun je een goede indruk maken en je kansen op die droombaan vergroten. 

CV voorbeeld

Voorbeeld CV

Een curriculum vitae (CV) is een professioneel document waarin je jouw identiteit en competenties presenteert. Het is essentieel om te onthouden dat een CV strikt gebaseerd moet zijn op feiten, waaronder relevante werkervaringen, opleidingen, vaardigheden en kwaliteiten. Deze informatie helpt werkgevers bij het vormen van een nauwkeurig profiel van de kandidaat. Focus daarom op aspecten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Frédérique Selbeck

Frédérique Selbeck: een reis naar leiderschap in de hotelindustrie

Frédérique Selbeck, de energieke Rooms Division Manager van art'otel Amsterdam, werd onlangs geëerd met de Future Hotel Leader Award 2024, een prestatie die haar opmerkelijke bijdrage en visie binnen de hotelwereld erkent. 

Motivatiebrief voorbeeld horeca

Voorbeeld sollicitatiebrieven

Wanneer je een sollicitatiebrief schrijft voor een baan in de horeca of in een hotel, moet je een paar belangrijke dingen niet vergeten: Aanleiding van je sollicitatie: Start met de reden waarom je solliciteert. Je motivatie: Licht toe waarom je enthousiast bent over de baan. Geschiktheid: Leg uit waarom jij de ideale kandidaat bent. Persoonlijke eigenschappen: Beschrijf wat voor persoon je bent en wat je uniek maakt.

Welke vaardigheden heb je nodig als restaurant medewerker?

Welke vaardigheden heb je nodig als restaurant medewerker?

Als je werkt als gastheer of gastvrouw, of eraan denkt deze rol op je te nemen, is het goed om te weten dat jouw bijdrage heel belangrijk is voor het succes van het restaurant. Jij bent het gezicht van de zaak en speelt een belangrijke rol bij het verwelkomen en tevreden stellen van elke gast. 

Maritim Hotel Amsterdam

Sluit je aan bij het team van Maritim Hotel Amsterdam in 2024

In het bruisende Overhoeks District in Amsterdam-Noord, opent Maritim Hotel Amsterdam medio 2024 zijn deuren. Met zijn prominente locatie aan het IJ, biedt dit indrukwekkende gebouw met 34 verdiepingen en 579 kamers, waaronder een schitterende presidentiële suite, de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken of evenementen te organiseren.

Intercity Hotel Breda

Word deel van het team van Intercity Hotel Breda in 2024

In 2024 gaat er iets heel leuks gebeuren in Breda: het nieuwe Intercity Hotel opent zijn deuren. Dit hotel, onderdeel van Deutsche Hospitality, vind je vlak naast het treinstation, midden in de stad. Intercity Hotel Breda is op zoek naar mensen die hun team willen versterken. Waarom zou je dat willen? Lees hier meer!

Netwerken in de horeca

Jaarlijkse vakbeurzen voor hotelprofessionals

In Nederland zijn er verschillende jaarlijkse vakbeurzen en netwerkevenementen die speciaal gericht zijn op professionals in de horeca- en hotelindustrie. Deze evenementen bieden geweldige mogelijkheden om te netwerken, kennis op te doen en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Deze evenementen zijn essentieel voor professionals in de horeca en hotelindustrie om te netwerken, kennis op te doen, en geïnspireerd te raken.

Leerzame trainingen en cursussen voor de horeca

Leerzame trainingen en cursussen voor de horeca

In de horeca zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen, van het volgen van een opleiding tot gastheer/gastvrouw op een ROC tot het studeren van hotelmanagement aan een hogere hotelschool. Deze opleidingen bieden een solide basis in horecakennis, maar in deze branche ben je nooit uitgeleerd. Specialisatie is niet alleen een verrijking voor je CV, maar vaak ook een feest voor je smaakpapillen.

tips solliciteren

5 gouden tips bij het solliciteren op een hotel vacature

Als je de juiste vacature gevonden kun je het bedrijf een sollicitatiebrief schrijven. De sollicitatiebrief heeft twee doelen: Motiverend; je vermeldt waarom jij de beste kandidaat bent
Begeleidend; eventuele toelichting op je CV. Het belangrijkste is, dat je wilt laten merken dat jij de beste kandidaat bent. Om jezelf zo goed mogelijk in je brief te verkopen en aandacht te trekken, kun je het volgende model toepassen;

Ik zoek een nieuwe hotel baan

Ik zoek een nieuwe hotel baan! Hoe pak ik dit aan?

Bij Hotelprofessionals zien we door het jaar heen verschillende pieken in sollicitaties, waarbij veel mensen gebruikmaken van momenten van verandering of nieuwe beginnen, zoals aan het begin van een nieuw jaar of seizoen, om actief op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Do's en don'ts tijdens het sollicitatiegesprek

Do's en don'ts tijdens het sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek blijft vrijwel niets onopgemerkt. De interviewer kijkt niet alleen of je de geschikte persoon bent voor de functie, maar hij of zij let ook op je lichaamstaal en of jij jezelf goed kan verkopen. Een goed CV en sollicitatiebrief is heel belangrijk, maar zonder een goede indruk wordt het lastig om de baan te bemachtigen.

populairste bijbanen in de horeca

De 7 populairste bijbanen in de horeca

Een bijbaan in de horeca is enorm populair onder jongeren, met ongeveer 45% van de medewerkers onder de 25 jaar. Deze bijbanen zijn perfect te combineren met je studie, aangezien veel werk in de avonden en weekenden plaatsvindt. Afhankelijk van je voorkeur voor werken voor of achter de schermen, en of je een nachtbraker of ochtendmens bent, is er een divers aanbod aan functies. 

baan met uitzicht

A job with a view: zoek het hogerop

Deze hotels bieden niet alleen een baan, maar tillen je werkplek letterlijk naar een hoger niveau. Recent onderzoek toont aan dat werken in een inspirerende en aangename omgeving steeds belangrijker wordt voor werknemers. En wat is er nu inspirerender dan een werkplek met een schitterend uitzicht over de stad? 

5 tips voor een succesvolle open sollicitatie

5 tips voor een succesvolle open sollicitatie

Stel je voor: je wilt heel graag bij een specifiek hotel werken, maar er is momenteel geen vacature die aansluit bij jouw ervaring. In plaats van te wachten op de perfecte vacature, kun je een open sollicitatie sturen. Volgens Carrièretijger wordt ongeveer 20% van de vacatures vervuld via open sollicitaties. 

De toekomst van banen in de horeca

De toekomst van banen in de horeca

De horeca heeft grote veranderingen ondergaan, niet alleen door technologische ontwikkelingen maar ook door externe factoren. De impact van de pandemie, gecombineerd met de uitdagingen van een energiecrisis, personeelstekort en inflatie, heeft stevige sporen achtergelaten in de horecasector. 

Ontslagbrief voorbeeld horeca

Ontslagbrief voorbeeld horeca

Wanneer je een ontslagbrief schrijft voor je huidige baan in de horeca of in een hotel, moet je een paar belangrijke dingen niet vergeten.

toekomst banen

Dit zijn de 6 hotel banen van de toekomst

De hotelwereld verandert snel door nieuwe technologie, aandacht voor het milieu, en wat gasten belangrijk vinden. Er komen veel nieuwe kansen voor mensen die in hotels werken. Hier bespreken we zes banen die heel belangrijk gaan zijn voor de toekomst van hotels. Deze banen helpen bij het beter online zichtbaar zijn, het veilig houden van informatie van gasten, het verbeteren van hoe gasten hun verblijf ervaren, en het zorgen voor een milieuvriendelijk hotel. 

inschrijven nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste hotel vacatures

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrieven en krijg de nieuwste vacatures in je mailbox. Dan ben je continu op de hoogte van de nieuwste vacatures.

houseman

Weet jij wat deze functies doen?

In de veelzijdige wereld van de hotelindustrie vind je een breed scala aan functies, elk met unieke benamingen die kunnen variëren van Nederlands en Engels tot Frans, afhankelijk van de locatie en het beleid van het hotel. Traditionele functietitels zoals 'houseman' en 'bellboy' komen minder vaak voor dan vroeger, wat soms leidt tot verwarring over de ware aard van deze rollen.

Hotel vacatures voor vroege vogels en nachtbrakers

Vier functies voor vroege vogels en nachtbrakers

In de horecabranche is er een breed scala aan werktijden, waardoor het een ideale sector is voor zowel ochtendmensen als nachtuilen. Met een 24-uurs bedrijfsvoering bieden hotels een verscheidenheid aan rollen die passen bij jouw unieke levensstijl. Of je nu energie krijgt van de ochtendzon of pas tot leven komt als de avond valt, onze "hotelprofessionals vacatures" bieden kansen voor iedereen.