Wat houdt de hotelvrijmibo in?Wat houdt de hotelvrijmibo in?


De Hotellerie Vrijdagmiddagborrel, afgekort Hotelvrijmibo, wordt 4 maal per jaar gehouden. Elk kwartaal in een ander uniek hotel in Amsterdam.
Het is een laagdrempelige borrel waar iedereen die werkzaam is in de Nederlandse of internationale hotellerie van harte welkom is.
En met iedereen wordt ook echt iedereen bedoeld: van afwasser en receptionist tot hotelmanager en hoteleigenaar.


De sfeer

De sfeer tijdens deze hotelborrel is informeel en ongedwongen. Je kunt bijpraten met collega’s en oud-collega’s en kennismaken met mensen van andere hotels. Je stapt bij deze vrijdagmiddagborrel gemakkelijk op iemand af waar je dat normaal misschien niet zo snel zou doen.
En ook niet onbelangrijk: je kunt eens bij een ander hotel achter de schermen kijken! Het hotel verzorgt namelijk gedurende de avond rondleidingen door het hotel, waarbij je in de unieke gelegenheid bent om de kamers, vergaderzalen, restaurants en andere bijzondere bezienswaardigheden te zien.
Tijdens deze borrel op vrijdagmiddag zijn de drankjes voor eigen rekening (tegen een geruduceerd tarief) en er worden tijdens de borrel hapjes geserveerd, deze worden aangeboden door het hotel. Je registratie als Hotelvrijmibo-lid en het bijwonen van de Hotelvrijmibo’s is geheel kosteloos.


Hoe het allemaal begon...

De allereerste Hotelvrijmibo heeft op 26 oktober 2007 plaatsgevonden in Hotel Vondel en is ontstaan uit een spontaan idee van Jacob de Graaff en Emile Hofenk.
Net als veel Amsterdamse hoteliers dronken zij regematig een vrijdagmiddagborrel met hun toenmalige collega’s. Het leek het Jacob en Emile leuk om naast hun collega’s ook hun oudcollega’s te blijven zien en daarnaast ook nieuwe mensen uit de hotellerie te onmoeten. Zij nodigden een groot aantal collega’s en oudcollega’s uit en stuurden een e-mailuitnodiging naar verschillende Amsterdamse hotels. Daarmee was de eerste Hotelvrijmibo een feit en met een opkomst van 190 personen ook meteen een groot succes.
Melle Pegman voegde zich al snel toe bij de organisatie van Hotelvrijmibo en is sinds een aantal jaar ook mede organisator.

Meld je hier aan voor de eerstvolgende Hotelvrijmibo
Volg Hotelvrijmibo op Facebook of op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste updates.


Hotel Leaders Network

‘It’s lonely at the top’, maar dat hoeft het niet te zijn….

Het Hotel Leaders Network (HLN) is een exclusief netwerkplatform voor general managers, hotel managers, CEO’s en regio directeuren binnen de hotellerie.

Eenmaal per jaar organiseert het HLN op een relevante locatie in den lande een uniek netwerk event met inspirerende gastsprekers, interessante presentaties door branchegenoten en up to date informatie over trends, innovaties en ontwikkelingen in het (inter)nationale hotelwezen.

Het HLN is daarnaast dé gelegenheid bij uitstek een vrijblijvend netwerk op te bouwen met collega’s uit het hoger hotelmanagement en in een ontspannen atmosfeer kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen.

Het HLN is een initiatief van Melle Pegman en Jacob de Graaff. Beiden stonden ook al aan de basis van het succesvolle netwerk event Hotelvrijmibo.

Het eerste HLN event heeft plaatsgevonden op vrijdag 20 september in het Room Mate Aitana.

Bekijk hier alles over dit General Managers Netwerk Event .