Hotel carrière mogelijkheden

De hotellerie kent een grote verscheidenheid aan functietitels en afdelingen. Deze functies worden soms op verschillende manieren aangeduid. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende functies in een hotel, met de kanttekening dat er nog veel meer benamingen en functies bestaan.

Wij zijn hier om je te ondersteunen in je carrière binnen de hotellerie. Dit doen we door je de nieuwste vacatures in de hotelbranche aan te bieden. Bovendien bieden we met onze vrijdagmiddagborrel, Hotelvrijmibo, een kans om je netwerk binnen de hotellerie uit te breiden. We voorzien je ook van diverse sollicitatietips en bieden ter inspiratie een voorbeeld van een motivatiebrief.


Hotel stage

Als je net begint met je carrière in de hotellerie of een opleiding in toerisme volgt, zul je waarschijnlijk starten met een hotelstage of een BBL-werkplek. Er is een breed aanbod aan stages binnen de hotellerie. Vaak betreffen deze stages de front office of de functie van duty manager. Andere gangbare stages zijn die van leerling-kok of bedieningsmedewerker, beschikbaar in zowel BBL- als BOL-formaat. Een SBB-erkende stage is meestal een vereiste vanuit je opleiding, en dit wordt duidelijk aangegeven in de stagevacature.


Afdelingen