Resultaat: 3 Banen
Aantal vacatures per pagina:
Bedrijfsinformatie

Werken bij Gooiland Hotel

Emmastraat 2
1211 NG Hilversum Noord-Holland (Nederland)

  • Sterren**** 4 sterren
  • HotelgroepGeen onderdeel hotelgroep
  • ContactStephanie Mans
  • Telefoon0357440115
  • Websitewww.gooilandhotel.nl
WELKOM BIJ HET DUTCH BRAND HOTEL GOOILAND

Een avondje dansen in een glanzende cocktailjurk en driedelig pak. In een pluche stoel genieten van een toneelvoorstelling. Na afloop een glas champagne drinken in een van de zitjes van het Grand Café. Begin vorige eeuw was het gloednieuwe Gooiland voor de theater- en muziekliefhebbers the place to be. Of zoals architect Jan Duiker, die Gooiland ontwierp, zijn complex zo krachtig en trots omschreef; de ‘cultuur, uitgaans- en gastvrijheidsmachine’.

Bruisend uitgaanscentrum
Het inmiddels monumentale complex Gooiland met schouwburg, hotel en evenementenlocatie tekende Jan Duiker in opdracht van de Amsterdamse elite die begin vorige eeuw de drukke hoofdstad verruilde voor de rust en het groen in het Gooi. Ze vonden het hier heerlijk wonen maar misten het bruisende uitgaansleven. Met Gooiland kregen Hilversum en het Gooi in 1936 hun eigen bruisende uitgaanscentrum. Modern en luxe.
Duiker, die groot fan was van de architectuurstijl Het Nieuwe Bouwen, ontwierp een complex met veel licht, lucht en openheid, ruimten die in elkaar overlopen, lichte kleuren en licht natuursteen. Kenmerkend zijn de grote ramen met slanke stalen kozijnen en de ronde vormen die overal terugkeren. In de plafonds van het grand café en de schouwburg. En natuurlijk het karakteristieke glazen Duikertorentje bij de achteringang van het theater.

Tachtig jaar later
Ruim tachtig jaar na de opening van Gooiland, in 2017, is het hotel volledig gerenoveerd en in ere hersteld. Met respect voor de visie van Jan Duiker en de rijke geschiedenis van het pand. Rode draad in het hotel met 56 kamers, waaronder twee familiekamers en vier suites, is een combinatie van oer-Hollandse merken, strakke luxe van het Nieuwe Bouwen en een knipoog naar de hoogtijdagen van de radio die begin vorige eeuw in Hilversum neerstreek.

We beschikken over 46 standaardkamers (gekke naam eigenlijk want we vinden ze best bijzonder), 4 driepersoonskamers, 2 familiekamers en 4 suites. De inrichting van de kamers is net als de rest van het hotel strak zakelijk, modern en dynamisch, helemaal in lijn met het ontwerp, de stijl en de filosofie van architect Jan Duiker. Geen massieve boxsprings, maar stalen Aupingbedden met een open ruimte onder het matras. Lucht en licht, precies zoals Duiker het graag had. Strakke zwart-witte bureaus en stoelen met buizenframes, betonlook vloeren. De touch van Piet Mondriaan en Gispen. Eyecatcher is het alternatieve tv-testbeeld op de wand achter de bedden, waar radio en tv samen zijn gevoegd in 1 beeld. Je slaapt nou eenmaal in de Mediastad. Kleuren als Gooiland groen, Hilversums heideroze, staalgrijs, hemelsblauw, zenderschaal geel en theater rood zijn terug te vinden in alle kamers. Bijna overbodig om te zeggen, maar overal is gratis wifi.

Gooiland heeft in 2018 een grote renovatie uitgevoerd bij de evenementenlocatie. En ook hier is weer het oorspronkelijke gedachtengoed van architect Jan Duiker gerespecteerd. We zijn en blijven een gastvrijheidsmachine met veel (dag)licht en state of the art voorzieningen zoals glasvezelverbinding en techniek in alle ruimtes. In totaal zijn er 17 ruimtes gerealiseerd, waarvan 14 subruimtes. 750 man uiteen in subsessies is bij ons geen enkel probleem.
 
We hebben een groen hart en dat laten we graag zien. Waar we duurzaam kunnen opereren doen we dat. Zo hebben we de oude verwarmingsketels vervangen voor warmtepompen, zijn alle lampen inmiddels LED, en hoeven de heren bij ons niet meer door te trekken. De urinoirs zijn watervrij. Dat scheelt heel veel kostbaar drinkwater per jaar. Dat we ons afval scheiden spreekt voor zich. Afgelopen zomer heeft Gooiland de Green Key Gold certificering ontvangen, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Daar zijn we ontzettend trots op.
Home » Hotels » Gooiland Hotel

Hotel vacatures bij Gooiland Hotel

Gooiland Hotel logo

Mededewerker housekeeping

Gooiland Hotel, Hilversum

Gooiland Hotel

VACATURE: Medewerker Housekeeping bij Dutch Brand Hotel Gooiland Ben jij een ochtend- én een avondpersoon,...

16.09.2021

Gooiland Hotel logo

Front Office Medewerker

Gooiland Hotel, Hilversum

Gooiland Hotel

Hotel Gooiland is op zoek naar een enthousiaste front office medewerker (32-38 uur) Wat ga je doen? Elke...

31.08.2021

Gooiland Hotel logo

Stagiaire Front Office

Gooiland Hotel, Hilversum

Gooiland Hotel

Bij Gooiland Hotel zijn we op zoek naar een stagiaire(s) om ons team te komen versterken. Wat ga je doen? Elke dag...

05.08.2021

 Loading results