Afdeling Roomservice in een Hotel

Afdeling Roomservice in een Hotel

Afdeling Roomservice Functies:


Deze afdeling is onderdeel van de grotere afdeling Food en Beverage (F&B). Daarom wordt de functie van roomservice medewerker soms ook aangeduid als F&B medewerker. Niet elk hotel heeft een aparte roomservice afdeling; dit hangt af van de grootte van het hotel. Bedrijven die veel roomservice vacatures aanbieden zijn onder andere Hilton, Bilderberg en Fletcher hotel.

Taken van Roomservice

Als roomservice medewerker, ofwel restaurant medewerker voor de hotelkamers, ben je verantwoordelijk voor het opnemen van bestellingen, het vriendelijk en professioneel serveren van gerechten en dranken in de kamers. Dit geldt voor zowel overdag als 's avonds. Of gasten nu kiezen voor roomservice of dineren in het restaurant, ze ontvangen dezelfde service en kwaliteit, en hebben toegang tot hetzelfde menu. Uitstekende communicatieve vaardigheden, goede telefoonmanieren, oog voor detail, zelfverzekerdheid en een professionele aanpak zijn cruciaal. Vooral jouw passie voor service en mensen kan een bepalende factor zijn voor succes in deze rol. Bekijk alle vacatures voor roomservice.

Enkele specifieke taken van de roomservice afdeling zijn:

  • Het bezorgen van dranken en maaltijden naar de gastenkamers

  • Het bereiden van simpele gerechten

  • Het leveren van een vriendelijke, professionele en snelle service op alle momenten

  • Het adviseren van gasten en hen assisteren bij hun bestellingen

  • Het telefonisch opnemen van bestellingen, het serveren van gerechten op de kamers en het ophalen van dienbladen;

  • Fysiek zwaar werk kunnen verrichten en snelheid in de uitvoering van werkzaamheden.

Als je geïnteresseerd bent in roomservice vacatures kan je ook eens kijken naar ontbijt medewerker of bediening vacatures.