Afdeling roomservice in een hotel
Afdeling | Roomservice |
Functies | |
Omschrijving | Operationeel |
Synoniemen | F&B, restaurant medewerker, ontbijt medewerker, bediening |
Deze afdeling valt onder de afdeling food en beverage. Daarom wordt deze functie ook F&B medewerker genoemd. Niet in elk hotel is roomservice een aparte afdeling. Dit hangt af van de grootte van het hotel. Een bedrijf die veel roomservice vacatures aan bied zijn Hilton, Bilderberg, Hampshire en Fletcher hotel.
Taken roomservice
Als roomservice medewerker ben je verantwoordelijk voor het opnemen van roomservice bestellingen, het vriendelijk en professioneel serveren van gerechten en dranken op de kamer voor gasten zowel overdag als in de avonden. Of ze nu roomservice bestellen of dineren in een restaurant, gasten ontvangen dezelfde service, kwaliteit en menu, zonder uitzonderingen. Goede communicatieve vaardigheden, goede telefoonmanieren, oog voor detail, zelfverzekerd en professionele aanpak zijn zeer belangrijk. Vooral je passie voor mensen en het leveren van fantastische service kunnen de bepalende factoren zijn. Bekijk alle roomservice vacatures.Enkele taken die de afdeling roomservice vervult:
- Het brengen van dranken en etenswaren naar de gastenkamers;
- Het maken van simpele gerechten Je zorgt voor een vriendelijke, professionele en snelle service te allen tijde;
- Jij staat gasten goed te woord en adviseert ze met de bestelling;
- Telefonisch neem je bestellingen aan, serveer je gerechten op de kamers en doe je de pick-up van trays;
- Kan je goed zwaar werk doen en ben je snel in je werkzaamheden.