Hotelscholen Nederland

Hotelscholen Nederland

Jaarlijks kiezen meer dan 500 studenten voor een HBO-opleiding aan een hogere hotelschool, terwijl de populariteit van middelbare hotelschoolopleidingen (MBO) ook toeneemt. Deze opleidingen bieden niet alleen uitgebreide kennis, maar ook praktische vaardigheden via stages en projecten, wat de weg opent voor internationale carrières in de hotelindustrie of de bredere toeristische sector. Hieronder volgt een overzicht van gerenommeerde instellingen die hoog aangeschreven staan in de branche.

Hogere hotelschool opleidingen

NHTV Breda

NHTV Breda, een prominente niet-particuliere onderwijsinstelling, specialiseert zich in internationaal hoger onderwijs met een breed aanbod aan bachelor- en masteropleidingen. Deze opleidingen beslaan diverse disciplines, waaronder toerisme en hospitality, op zowel HBO als WO niveau. Met zijn status als grootste hoger onderwijsinstelling wereldwijd op het gebied van toerisme, leisure, en hospitality, belooft NHTV Breda een uitgebreid en kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod. Voor meer details over het International Hotel Management programma of algemene informatie, bezoek de website van NHTV Breda.

Stenden Hogeschool Leeuwarden

Stenden Hogeschool Leeuwarden, met 11.000 studenten en 900 medewerkers, biedt een internationale leeromgeving met vestigingen in Nederland en over de grens. De hogeschool staat bekend om haar praktijkgerichte benadering en probleemgestuurd onderwijs, met een gevarieerd aanbod in hotel-, toerisme- en vrijetijdsstudies in Leeuwarden en Emmen. Stenden’s unieke onderwijsmodel bereidt studenten voor op een dynamische toekomst in de hospitality sector. Voor meer informatie, bezoek Stenden Hogeschool.

Hoge Hotelschool Maastricht

De Hoge Hotelschool Maastricht, ook bekend als Hotel Management School Maastricht, is gespecialiseerd in HBO-opleidingen gericht op gastvrijheidmanagement, aangevuld met twee masteropleidingen. Studenten verwerven diepgaande kennis over het beheren van gastvrijheidsgerichte organisaties, met als doel een vliegende start in de hotellerie na het behalen van hun diploma. Ontdek de mogelijkheden op Hotel Management School Maastricht.

Hoge Hotelschool Tio

Met vijf locaties in Nederland biedt Hogeschool Tio persoonlijk en intensief beroepsonderwijs op zowel MBO als HBO niveau. De opleidingen in hotel, toerisme, en management staan bekend om hun excellentie, zowel beoordeeld door studenten als het bedrijfsleven. Tio’s missie is het verzorgen van onderwijs dat studenten direct voorbereidt op een succesvolle carrière. Voor meer informatie, bezoek Hogeschool Tio.

Hoge Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague laat de kwaliteit van haar onderwijs zien door de successen van haar studenten. Met een focus op het aanbieden van onderwijs en faciliteiten van de hoogste kwaliteit, streeft de school ernaar om studenten optimaal voor te bereiden op hun toekomstige carrières in de hospitality sector. Voor een kijkje in het uitgebreide onderwijsaanbod en meer, bezoek Hotelschool The Hague.

Middelbare hospitality opleidingen

Laurentius College

Laurentius College is specialist in Nederland voor opleidingen in luchtvaart, hospitality, hotellerie, en business, van korte beroepsopleidingen tot erkende MBO-4 opleidingen. Ze hebben ook HBO-opleidingen beschikbaar. Zie Laurentius College voor meer informatie.

Middelbare Hotelschool Tio

Middelbare Hotelschool Tio staat bekend als een vooraanstaande onderwijsinstelling in Nederland, gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige opleidingen in hospitality, toerisme, en eventmanagement. Tio biedt zowel korte beroepsopleidingen als volledig erkende MBO-4 opleidingen, gericht op het voorbereiden van studenten op een succesvolle carrière in de dynamische hotel- en toerismebranche.

ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland, met zijn gespecialiseerde Horeca en Toerisme College, biedt een uitgebreid aanbod aan MBO-opleidingen gericht op de horeca-industrie. Deze instelling onderscheidt zich door een breed scala aan opleidingen aan te bieden, van instapniveau tot aan gespecialiseerde niveau 4 opleidingen.

ROC van Amsterdam

Op de Hotelschool van het ROC van Amsterdam hebben ze allerlei opleidingen, zowel voor de toekomstige managers als voor de vakmensen in de keuken of de bediening. We maken je wegwijs in de wereld van horeca en hospitality, zodat je precies kunt vinden wat bij jou past.

ROC Mondriaan

Bij de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan bereiden ze studenten voor op een carrière in de hotel- en managementsector. Of studenten nu dromen van het beheren van hun eigen hotel, het organiseren van memorabele evenementen, of het bieden van onvergetelijke gastervaringen, deze school biedt de opleiding voor elke ambitie.

Nova College

Bij het Nova College staat de Hotelschool klaar om studenten te lanceren in een carrière binnen de hotel- en hospitality industrie. Of studenten nu dromen van het managen van een luxe resort, het creëren van de ultieme gastervaring, of het aansturen van een dynamisch team in de horeca, het Nova College heeft een opleiding voor iedereen.

Overige opleidingen en trainingen

  • Horeca Stichting Nederland (HSN): Biedt een breed scala aan horecacursussen, waaronder Sociale Hygiëne en HACCP. Bezoek HSN voor meer informatie.

  • HorecaHero: Voor de leukste online horeca trainingen, zie HorecaHero.

  • MBO Start: Het platform voor een overzicht van alle erkende MBO opleidingen. Bezoek MBO Start.

  • HBO Start: Een uitgebreid netwerk voor HBO studiekeuze. Zie HBO Start voor meer details.

  • Koksopleiding: Voor alle informatie over koksopleidingen op MBO en HBO niveau, raadpleeg Koksopleiding.