CV voorbeeld

CV voorbeeld

Een curriculum vitae (CV) is een professioneel document waarin je jouw identiteit en competenties presenteert. Het is essentieel om te onthouden dat een CV strikt gebaseerd moet zijn op feiten, waaronder relevante werkervaringen, opleidingen, vaardigheden en kwaliteiten. Deze informatie helpt werkgevers bij het vormen van een nauwkeurig profiel van de kandidaat. Focus daarom op aspecten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Bij het opstellen van je CV als hotelprofessional, bedenk dat je jezelf en je vaardigheden 'verkoopt'. De inhoud en presentatie van je CV worden mede bepaald door de specifieke functie waarvoor je solliciteert. Zorg ervoor dat je CV altijd overzichtelijk, beknopt en to-the-point is, zodat het de essentie van jouw professionaliteit en geschiktheid voor de functie snel en duidelijk overbrengt. Voorbeeld cv’s.

Er bestaan twee manieren van het opstellen van je cv:

 • Standaard of Chronologisch CV: Dit type CV ordent je werkervaring en andere activiteiten in chronologische volgorde, beginnend met de meest recente. Het is vooral nuttig wanneer je een duidelijke en consistente werkgeschiedenis hebt.

 • Vaardigheden of Functioneel CV: In dit formaat ligt de focus op vaardigheden en competenties in plaats van op chronologische werkgeschiedenis. Dit is handig voor mensen die carrièreswitch maken, gaten in hun werkgeschiedenis hebben, of hun vaardigheden willen benadrukken.

In de hotellerie wordt vaak de voorkeur gegeven aan het chronologische CV, omdat dit een duidelijk beeld geeft van de professionele groei en ontwikkeling in deze sector.

Verdeel de informatie in je cv in rubrieken:

Om de structuur van je CV te verbeteren en duidelijker te maken, kunnen we de informatie als volgt organiseren:

 • Personalia: Vermeld je volledige naam, contactgegevens (inclusief adres, telefoonnummer, en e-mailadres), geboortedatum, en, indien relevant, rijbewijs en beschikbaarheid.

 • Opleiding: Begin met je middelbare schoolopleiding en voeg daaraan toe eventuele hogere opleidingen, specialisaties of ervaringen als student-assistent.

 • Werkervaring: Lijst elke functie op met de naam van het bedrijf, de periode dat je daar gewerkt hebt, en een beschrijving van je verantwoordelijkheden en taken.

 • Trainingen en cursussen: Benadruk relevante trainingen, vooral als ze worden aangeboden door hotelketens, aangezien deze specifiek waardevol kunnen zijn in de hotellerie.

 • Relevante vaardigheden en Eigenschappen: Licht belangrijke vaardigheden uit zoals talenkennis en computervaardigheden, gezien het internationale karakter van de hotellerie.

 • Hobby’s en nevenactiviteiten: Voeg deze toe als ze relevant zijn voor de functie of iets toevoegen aan je persoonlijk profiel.

Ga als volgt aan de slag:

 • Informatieverzameling: Begin met het verzamelen van al je persoonlijke gegevens, opleidingen, werkervaring, trainingen, vaardigheden, hobby's en nevenactiviteiten. Orden deze informatie volgens de eerder genoemde categorieën.

 • Relevantie: Selecteer informatie die direct relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Focus op ervaringen en vaardigheden die aansluiten bij de functie-eisen.

 • Concrete Beschrijvingen: Wees specifiek bij het beschrijven van je vaardigheden en competenties. Geef concrete voorbeelden die je kwaliteiten illustreren.

 • Niveau van Vaardigheden: Geef duidelijk je niveau van taal- en computervaardigheden aan. Wees eerlijk en overdrijf niet, vooral niet bij taalvaardigheden.

 • CV Lengte: Houd je CV beknopt. Ben je een beginnende horeca medewerker en werk je nog niet zo lang in een hotel, overschrijdt dan nooit één A4.

Makkelijk een mooi CV maken in 10 minuten