Hans Meyer bouwt long stay-hotel Zoku voor jonge zakenlui

Hans Meyer bouwt long stay-hotel Zoku voor jonge zakenlui

Komend najaar opent aan de Weesperstraat in Amsterdam Zoku, hotel voor jonge zakenlui die voor langere tijd onderdak zoeken. Hans Meyer is de man achter dit long stay-hotel. Eerder bedacht hij CitizenM.

Hans Meyer bouwt long stay-hotel Zoku voor jonge zakenlui

Zoku krijgt meerdere vestigingen. De eerste vestiging opent dit najaar aan de Amsterdamse Weesper­straat. Zoku betrekt de helft van het Metropoolcomplex. Op vijf verdiepingen is plek voor 133 kamers. Op het dak komt een daktuin, een kas en de gezamenlijke ruimtes van het hotel, zo meldt Het Parool.

Niet traditioneel

Zoku wordt geen traditionael hotel. Het is gericht op een verblijf van een week tot drie maanden. De doelgroep wordt gevormd door jonge zakenlui op zoek naar een combinatie van werk en ontspanning.

Hoge kamers

De hotelkamers zijn hoog en dat schept ruimte. Door het bed op een verhoging te leggen en afsluitbaar te maken, ontstaat plaats voor badkamer, werkruimte en keuken. ‘We stellen de kamers samen uit standaardmodules die we op verschillende manieren combineren,’ zegt Meyer. Zoku draait vooral om de gezamenlijke ruimtes. ‘Wij willen nadrukkelijk een ontmoetingsplek zijn. Met een gezamenlijke ruimte, die meer weg heeft van een woonkamer, bar of bibliotheek dan van een hotellobby.’

Zoku wil na Amsterdam snel verder en actief worden in acht tot negen Europese steden. Daarna moet de rest van de wereld volgen.

Bron: Misset Horeca