Ik zoek een nieuwe hotel baan! Hoe pak ik dit aan?

In januari is er bij Hotelprofessionals een grote piek te zien als het gaat om sollicitaties. Er wordt direct aan de gemaakte goede voornemens gewerkt door op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Met een record aan hotel vacatures kan het vinden van een nieuwe hotel baan die bij jou past makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Met onderstaande tips is jouw droombaan zo gevonden.

nieuwe baan


Ken jezelf: Wat zijn jouw talenten?

Voordat je gaat zoeken naar vacatures en gaat solliciteren is het belangrijk dat het voor jezelf duidelijk is waar jij goed in bent, wat jou uniek maakt en waar je nog aan wilt werken. Zet op een rijtje wat je ambities zijn en welke functies daarbij zouden passen. Voordat je solliciteert naar een nieuwe baan, vraag jezelf dan oprecht af of de gevraagde vaardigheden en werkervaring op jou aansluiten. Zo niet, zoek dan naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Kies als tussenstap voor een functie met doorgroeimogelijkheden naar de functie die je ambieert.


Werk je CV en LinkedIn bij

Besteed tijd en aandacht aan je CV en LinkedIn profiel. Als je nog geen LinkedIn profiel hebt dan is dit een goed moment om een LinkedIn profiel aan te maken. Er zijn diverse websites waar je een CV kunt maken of bekijk onze CV tips. Het is belangrijk dat je CV volledig, actueel en waarheidsgetrouw is ingevuld. Werkervaringen, bijbanen of cursussen die niet relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert kun je beter inkorten.


Benut je netwerk

De meeste mensen vinden een nieuwe baan door het benutten van hun netwerk. Laat zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten wat je zoekt en vraag hen jou te helpen. Je zou in je LinkedIn titel kunnen zetten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Bekijk op LinkedIn met wie je al een connectie bent en of die bedrijven geschikte vacatures hebben. Connect met mensen die interessant kunnen zijn. Andere social media kanalen zoals Facebook en Instagram kun je ook gebruiken, maar wij van Hotelprofessionals zien LinkedIn als meest succesvolle kanaal voor het zoeken van een nieuwe baan. Als je graag je netwerk wilt uitbereiden kun je de vierjaarlijkse Hotelvrijmibo bezoeken. Dit is een netwerkborrel voor iedereen die in een hotel werkt. Kijk op Hotelvrijmibo.nl wanneer de volgende editie is. 


Loop eens naar binnen

Heb je een baan bij een hotel op het oog die je heel graag wilt? Of heb je een geschikte vacature gezien, maar ken je het hotel nog niet zo goed? Loop eens bij het hotel naar binnen en proef de sfeer. Je zou een gesprek kunnen beginnen met een werknemer en zo meer informatie krijgen waarom hij of zij daar graag werkt. Verwijs in de sollicitatiebrief naar het prettige bezoek en onderscheid jezelf van de andere sollicitanten.


Kom in contact met recruiters

Recruiters zitten dicht bij het vuur en weten vaak als eerste wanneer er een nieuwe vacature vrijkomt. Zoek op Linkedin naar recruiters in jouw vakgebied en laat ze weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. Ben je werkzaam op managementniveau in een hotel? Neem dan eens contact op met MJ People. Zij zijn gespecialiseerd in werving- en selectie in de hospitality en hotellerie in Nederland.


Houd Hotelprofessionals.nl in de gaten

Vacaturebanken zijn nog altijd de meest gekozen weg voor het zoeken naar vacatures. Hotelprofessionals is de grootste aanbieder in hotel vacatures door heel Nederland. Registreer je en check 1 á 2 keer per week of er nieuwe interessante vacatures voor jou tussen zitten. Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrieven en krijg de nieuwste vacatures in je mailbox. Dan ben je continu op de hoogte van de nieuwste vacatures.
}