Facebook


 

Motivatiebrief voorbeeld horeca

 

Bij het schrijven van een sollicitatiebrief horeca is het van belang dat de brief een aantal elementen bevat:

  • de aanleiding van je sollicitatie
  • je motivatie voor de baan in het hotel
  • waarom je jezelf een geschikte kandidaat vindt
  • wat voor persoon je bent

Tijdens het schrijven van je motivatiebrief besteed je uiteraard veel aandacht aan de inhoud. Bedenk je ook hoe de brief gelezen wordt, oftewel de stijl. Om te zorgen dat de lezer(je toekomstige werkgever) van de brief geïnteresseerd raakt en blijft, moet de brief een aantrekkelijke stijl hebben en geheel foutloos geschreven.

Om jou goed opweg te helpen met het solliciteren naar een nieuwe baan hebben wij een motivatiebrief voorbeeld horeca opgesteld. Wij adviseren om dit voorbeeld de personaliseren naar jouw eigen horeca ervaring en kwaliteiten. Deze sollicitatiebrief zou je zowel kunnen gebruiken voor een hotel als restaurant of andere horecagelegenheden. 

Motivatiebrief voorbeeld horeca


Betreft: sollicitatie naar de functie van horecamedewerker

Geachte heer Jansen,

Op de website zag ik dat u opzoek bent naar een gedreven en ervaren horecamedewerker. In deze brief leest u mijn motivatie waarom ik de juiste kandidaat ben om deze functie bij u te vervullen. 

Zoals als u uit mijn CV kunt opmaken heb ik de opleiding MBO horeca aan de middelbare hotelschool in Amsterdam afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik bij diverse horecabedrijven stagegelopen. Na mijn opleiding ben ik als horecamedewerker aan de slag gegaan waar ik verantwoordelijk was voor bestelling gereed maken en deze serveren aan gasten.

Mijn ambitie is om in een leidinggevende rol te vervullen in goed aangeschreven horeca verblijf. Door mijn jaren ervaring in de horeca kan ik zeggen dat communicatie één van mijn sterkste kanten is en waarover ik vaak complimenten krijg. Ook heb ik veel product- en wijnkennis vergaard door de ervaring in het hogere segment van de horeca. Ik zie mijzelf als ondernemend, ambitieus en stressbestendig. Ook word ik vaak omschreven als iemand die resultaatgericht is en doorzettingsvermogen heeft. Ik ben flexibel inzetbaar en heb geen bezwaar om 's ochtends vroeg of 's avonds en weekenden te werken. Zoals u in de vacature als vereiste aangeeft heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ga ik gastgericht te werk.

Ik hoop dat mijn CV en deze brief uw interesse hebben gewekt. Graag ligt ik dit in een gesprek toe.

Met vriendelijke groet,

Sharon Bakker