Home » Sollicitanten » Sollicitatietips » Voorbeeldbrief

Motivatiebrief voorbeeld horeca

Bij het schrijven van een sollicitatiebrief horeca of sollicitatiebrief hotel is het van belang dat de brief een aantal elementen bevat:

  • de aanleiding van je sollicitatie
  • je motivatie voor de baan in het hotel
  • waarom je jezelf een geschikte kandidaat vindt
  • wat voor persoon je bent

Tijdens het schrijven van je motivatiebrief besteed je uiteraard veel aandacht aan de inhoud. Bedenk je ook hoe de brief gelezen wordt, oftewel de stijl. Om te zorgen dat de lezer (je toekomstige werkgever) van de brief geïnteresseerd raakt en blijft, moet de brief een aantrekkelijke stijl hebben en geheel foutloos zijn geschreven. Dit kan voor veel mensen een uitdaging zijn. De structuur van een brief en het beginnen is vaakst het moeilijkst. De structuur van een motivatiebrief is de aanleiding dat je de brief schrijft, waarom jij geschikt bent voor deze functie en een afsluiting met wat voor actie je van hen verwacht zoals een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. 

Om jou goed opweg te helpen met het solliciteren naar een nieuwe baan als horeca medewerker hebben wij een motivatiebrief voorbeeld horeca opgesteld. Wij adviseren om dit voorbeeld de personaliseren naar jouw eigen horeca ervaring en kwaliteiten. Deze sollicitatiebrief zou je zowel kunnen gebruiken voor een hotel als restaurant of andere horecagelegenheden. Heb jij een horeca vacature gevonden die perfect past bij jouw ambities en kwaliteiten? Gebruik onderstaand voorbeeld om jouw nieuwe werkgever te overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent voor deze functie. Bekijk hier een voorbeeld van de sollicitatiebrief Engels


Motivatiebrief voorbeeld horeca


Betreft: sollicitatie naar de functie van horecamedewerker
 
Geachte heer Jansen,
 
Op de website zag ik dat u op zoek bent naar een gedreven en ervaren horecamedewerker. In deze brief leest u mijn motivatie waarom ik de juiste kandidaat ben om deze functie bij u te vervullen.
 
Zoals als u uit mijn CV kunt opmaken heb ik de opleiding MBO horeca aan de middelbare hotelschool in Amsterdam afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik bij diverse horecabedrijven stagegelopen. Na mijn opleiding ben ik als horecamedewerker aan de slag gegaan. Daar was ik verantwoordelijk voor het gereed maken van bestellingen en deze serveren aan gasten.
 
Mijn ambitie is om een leidinggevende rol te vervullen in goed aangeschreven horecabedrijf. Door mijn jaren ervaring in de horeca kan ik zeggen dat communicatie één van mijn sterkste kanten is. Ik krijg hier regelmatig complimenten over. Ook heb ik veel product- en wijnkennis vergaard door de ervaring in het hogere segment van de horeca. Ik zie mijzelf als ondernemend, ambitieus en stressbestendig. Ook word ik vaak omschreven als iemand die resultaatgericht is en doorzettingsvermogen heeft. Ik ben flexibel inzetbaar en heb geen bezwaar om 's ochtends vroeg of 's avonds en weekenden te werken. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ga gastgericht te werk.
 
Ik hoop dat mijn CV en deze brief uw interesse hebben gewekt. Graag licht ik dit in een gesprek toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Sharon Bakker

 

Bekijk meer sollicitatietips

Bekijk de 5 gouden tips bij het sollciteren op een hotel vacature en  tips voor het vinden van een baan.
 
}