Leerzame trainingen en cursussen voor de horeca

Voor de horeca zijn er tientallen opleidingen zoals gastheer/gastvrouw op een ROC of hotelmanagement op een hogere hotelschool. Met deze diploma’s op zak heb je goede kennis vergaard over het horeca vak, maar in de horeca ben je nooit uitgeleerd. Je kunt je altijd verder specialiseren. Dit is niet alleen goed voor je CV, maar je smaakpapillen hebben er vaak ook plezier van.
 

horeca cursus

Meer weten over de wereld van wijn

Over wijn valt er altijd wat te leren. Een wijncertificaat staat niet alleen goed op je CV, maar is daarnaast ook goed voor je smaakpapillen. Je proeft tijdens een wijncursus veel verschillende soorten wijn. Je leert hierdoor de verschillen tussen de druiven en wat er allemaal moet gebeuren voordat we iets wijn mogen noemen. Er worden diverse wijncursussen en opleidingen aangeboden. Wij raden WSET of SDEN aan. Dit zijn erkende wijncursussen.


Ontwikkel je smaak

De Academie voor Gastronomie heeft diverse opleidingen die je kennis van smaak, koken, wijn en gastheerschap een flinke boost zullen geven. Ze hebben naast diverse kok en gastheer/gastvrouw opleidingen ook opleidingen waarin je meer verdiept in wijn-spijs en bier-spijs. De opleidingen worden gegeven onder leiding van gastronomisch inspirator Peter Klosse.
 

Het ambacht van koffie zetten

Een goede kop koffie zetten is veel meer werk dan men vaak denkt. Met een barista training leer jij de kunst en ambacht van koffie zetten. Je leert niet alleen hoe je dit moet doen, maar ook hoe je de mooiste latte art maakt. Deze training kun je samen met je collega’s volgen. Deze training worden vaak ook op locatie gegeven.


Say cheese

In diverse fine dining restaurants wordt er kaas geserveerd. In sommige gevallen hebben restaurants een kaaswagen met een groot assortiment aan kaas. Als jij de verantwoordelijkheid van het serveren van kaas op je wilt nemen moet je er veel kennis over hebben en weten in welke volgorde de kazen gegeten moeten worden. Ook hier zullen je smaakpapillen overuren maken. Lees hier meer informatie over de kaascursus.


Gastvrijheid kun je leren

Laten vooral de basis niet vergeten: gastvrijheid. Met een training in gastvrijheid leer jij de verwachtingen van gasten te overtreffen. Na een training in gastvrijheid weet jij pas echt hoe je een gast als koning behandeld. Daarnaast leer je met lastige situaties om te gaan.
}