Sollicitatiebrief Engels

Sollicitatiebrief Engels

Het schrijven van een sollicitatiebrief in het Engels, of het vertalen van je Nederlandse motivatiebrief naar het Engels, kan uitdagend zijn. Fouten in vertaling of grammatica kunnen helaas leiden tot een gemiste kans op een oriënterend gesprek. Daarom is het cruciaal om aandacht te besteden aan nauwkeurigheid en professionaliteit in je schrijven.

Uitbreiding en detail: Begin met een sterke inleiding waarin je jouw enthousiasme voor de rol en het bedrijf uitdrukt. Verduidelijk hoe je over de vacature hebt gehoord, of dit nu via een vacaturesite, een aanbeveling, of een ander kanaal was. Deze informatie biedt waardevolle context voor de lezer.

In de tweede alinea, duik dieper in je motivatie voor de specifieke baan. Wat trekt je aan in de functie en het bedrijf? Probeer verbanden te leggen tussen jouw persoonlijke waarden of professionele doelen en de missie of cultuur van het bedrijf. Dit toont niet alleen je interesse, maar ook je inzet voor de baan.

Vervolgens, in de alinea over jouw geschiktheid voor de functie, combineer je jouw vaardigheden, ervaringen en persoonlijke kwaliteiten. Geef concrete voorbeelden van eerdere werkervaringen of projecten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Dit is ook een goed moment om te benoemen hoe anderen, zoals collega's of leidinggevenden, jou zien, vooral als dit jouw professionaliteit en geschiktheid voor de rol onderstreept.

Sluit je brief af met een sterke conclusie. Herbevestig je interesse en bereidheid om je motivatie en geschiktheid verder te bespreken in een persoonlijk gesprek. Geef aan dat je uitkijkt naar de mogelijkheid om meer te leren over het bedrijf en de rol, en dat je beschikbaar bent voor verdere vragen.

Extra tips:

  • Let op taalgebruik: Zorg ervoor dat je taalgebruik formeel en professioneel is. Vermijd al te informele uitdrukkingen en zorg voor correcte spelling en grammatica.

  • Personaliseer je brief: Pas je sollicitatiebrief aan op basis van de specifieke functie en het bedrijf. Een gepersonaliseerde brief laat zien dat je de tijd hebt genomen om je onderzoek te doen en toont je ware interesse.

  • Wees beknopt: Hoewel detail belangrijk is, is beknopt blijven essentieel. Probeer je brief tot één pagina te beperken, zodat je de aandacht van de lezer vasthoudt.

Om je op weg te helpen, hebben wij een voorbeeld van een Engelse sollicitatiebrief opgesteld, specifiek voor een functie in de horeca. Dit voorbeeld dient als inspiratie; het is belangrijk dat je het aanpast met je eigen ervaringen en kwaliteiten om een authentieke en overtuigende brief te creëren.

Door deze richtlijnen te volgen, vergroot je de kans op een positieve reactie van potentiële werkgevers en zet je een belangrijke stap richting je volgende professionele avontuur.

Om je goed opweg te helpen hebben wij een sollicitatiebrief Engels opgesteld. Dit voorbeeld is gemaakt als je solliciteert voor een baan als horecamedewerker. Wij raden je aan om dit voorbeeld aan te passen naar jouw eigen ervaring en kwaliteiten.


Sollicitatiebrief Engels voorbeeld

Dear Mr. Jansen,

In response to your vacancy on the website I would like to apply to the position “Experienced Hospitality Employee”. In this letter you will read my motivation why I’m the right candidate to fulfill this position.

As you can read in my CV, I finalized the MBO education at the secondary hotel school in Amsterdam. During this education I completed several internships. After graduating I worked as a hospitality employee. I was responsible for preparing the orders and serving them.

My ambition is to have a management position in a well-known hospitality establishment. Because of my experience in the hospitality industry, I can say that communication is one of my strongest skills. People often compliment me about my communication skills. By working in the upper segment of the hospitality industry I have collected a lot of product and wine knowledge. I see myself as entrepreneurial, ambitious and stress-resistant. People often describe me as someone who is result-oriented and persistent. I am flexible and I have no limitations in my working hours. During my work I show a great sense of responsibility and hospitality.

I hope my CV and this letter have triggered your interest. I would be pleased to discuss this during an interview with you.

Yours sincerely,
Sharon Bakker


Bekijk meer sollicitatietips

Bekijk de 5 gouden tips bij het sollciteren op een hotel vacature en tips voor het vinden van een baan.