Op zoek naar dé hotel vacature

Het vinden van de ideale hotelvacature vereist een veelzijdige aanpak. Er is niet één enkele manier die gegarandeerd succes oplevert, maar door verschillende kanalen te gebruiken en ook je netwerk in te lichten over je zoektocht, vergroot je de kans op het vinden van je droomjob. Hieronder volgen enkele uitgebreide strategieën en mogelijkheden voor het zoeken naar hotelvacatures:

Advertenties in vakbladen: Publicaties zoals Misset Horeca, Horeca Entree, en Hospitality Management zijn uitstekende bronnen voor vacatures in de hotelindustrie. Deze bladen publiceren niet alleen vacatures, maar bieden ook waardevolle inzichten in de sector en kunnen je helpen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

Online vacaturebank: De website Hotelprofessionals is gespecialiseerd in vacatures binnen de hotelbranche. Dit platform bieden een breed scala aan mogelijkheden, van instapniveaus tot senior managementposities. Het regelmatig bezoeken van deze sites kan ervoor zorgen dat je geen enkele interessante vacature mist.

Open sollicitaties: Soms is de baan die perfect bij jou past, niet actief geadverteerd. Het initiatief nemen door een open sollicitatie te sturen naar hotels waarin je geïnteresseerd bent, kan deuren openen die anders gesloten zouden blijven. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar elk hotel en je sollicitatie personaliseert om je kansen te maximaliseren.

Netwerken: Vaak worden vacatures gevuld voordat ze zelfs maar openbaar worden gemaakt. Netwerken is daarom cruciaal. Het bijwonen van evenementen zoals de Hotellotop en Hotelvrijmibo kan je in contact brengen met sleutelfiguren in de hotelindustrie. Social media platforms zoals LinkedIn zijn ook waardevolle tools voor het bouwen en onderhouden van professionele relaties.

Sociale media: Veel hotels gebruiken hun socialemediakanalen om vacatures te delen. Volg de hotels waarin je geïnteresseerd bent op platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter. Dit kan niet alleen helpen bij het vinden van vacatures, maar geeft ook inzicht in de bedrijfscultuur.

Stages: Als je nieuw bent in de hotelindustrie, kunnen stages waardevolle ervaringen en netwerkmogelijkheden bieden. Ze kunnen dienen als een voet tussen de deur en leiden tot een vaste baan.

Loopbaanbeurzen en -evenementen: Deelname aan loopbaanbeurzen en evenementen gericht op de horeca en hotelindustrie kan een directe manier zijn om in contact te komen met werkgevers. Deze evenementen bieden vaak ook workshops en seminars die nuttig kunnen zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Door deze uitgebreide aanpak te volgen, vergroot je je kansen om de ideale hotel vacature te vinden. Het is belangrijk om geduldig en persistent te zijn in je zoektocht, en te onthouden dat elke interactie en elk gesprek een potentiële stap richting je volgende grote kans kan zijn.


Bekijk hieronder 12 andere sollicitatietips.

Bekijk meer sollicitatietips