Home » Sollicitanten » Sollicitatietips » Tip 6 Het oriënterend gesprek

Het oriënterend gesprek

Als je in reactie op je brief bent uitgenodigd voor een eerste gesprek noemt men dit ook wel een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek wil de werkgever een globale indruk krijgen van wie je bent en of je past bij het bedrijf en het profiel van de vacature. Ook wilt de interviewer meer weten waarom jij bij dit bedrijf wilt werken en waarom jij deze functie graag wilt. Hierbij komt vaak de werkervaring bij de laatste één of twee banen aanbod. Bedenk voorgaand aan het gesprek hoe je over wilt komen en pas hier ook je kleding op aan.
 

Bereid je voor

Belangrijk is dat je jezelf goed voorbereidt op het gesprek. Lees de vacature, je brief en je cv nog eens door. Tijdens het oriënterend gesprek kan je natuurlijk zelf ook vragen stellen om een beter beeld te krijgen wat de functie precies inhoudt en of het een volgende stap kan zijn in jouw carrière. Het stellen van doordachte vragen laat zien dat je je goed voorbereid hebt en een serieuze, professionele kandidaat bent. Zorg dat je voldoende van het hotel weet, check de website en spreek eventueel met huidige werknemer. Je kan ook langs gaan en de sfeer proeven van het hotel. In sommige functies kan je concrete punten noteren die jij zou aanpassen als jij de functie had.

Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel: tips voor het vinden van een baan. Bekijk hieronder 8 andere sollicitatietips. 

 

Bekijk meer sollicitatietips

5 gouden tips bij het sollciteren op een hotel vacature.

Heb je een hotel vacature gevonden die perfect past bij jou ervaring en kwaliteiten? Wij hebben een aantal tips en motivatiebrief voorbeeld horeca opgesteld om jou te helpen bij het krijgen van de perfecte horecabaan.
}