Stage hotel


Zoek jij voor jouw stage een hotel waar je veel kunt leren? En zou het leuk zijn wanneer jouw stage-hotel goede mogelijkheden heeft om na je stage daar aan de slag te kunnen? Niet alleen voor iedereen die stage loopt is een goed stage-hotel vinden heel belangrijk. Ook voor de hotels zijn stagiaires erg waardevol. Denk je maar eens in, jouw stage-hotel heeft de mogelijkheid om hele enthousiaste, gedreven jonge mensen met hart voor de horeca op te laten leiden door hun eigen mensen en dan wellicht over te nemen wanneer je klaar bent met je opleiding. Dat is een handige manier om goede vakmensen te vinden voor het stage-hotel. Hotels die vaak hotel stages hebben zijn Hilton hotel, Van der Valk, Bastion hotel, Corendon, Fletcher en Stayokay.

Kies bewust voor jouw stage-hotel


Het ene hotel is het andere niet. Stage lopen zal dus erg kunnen verschillen, ook al is de beschrijving van de stage niet zo verschillend. Wanneer je een stage-hotel zoekt, kijk dan goed naar wat het stage-hotel jou kan bieden, of de sfeer van het hotel bij jou past en of je jezelf hier uiteindelijk zou kunnen zien werken als bijvoorbeeld een horeca bijbaan. Ook ervaringen van anderen die in jouw stage-hotel al een stage hebben afgerond kunnen heel interessant zijn. Weet je nog niet zo goed wat voor een stage voor jou het interessantste zou zijn? Kies dan niet klakkeloos een afdeling in het stage-hotel, maar kijk of er de mogelijkheid is voor een mix-stage. Zo leer je tijdens je stage meerdere delen van het hotel nog beter kennen.

Heel veel hotels zijn stage-hotel


Bijna alle hotels bieden leerplekken of BBL vacatures voor zowel studenten van het HBO als van het MBO. Deze stageplekken zijn over het algemeen op alle verschillende afdelingen en zijn door het stage-hotel natuurlijk gespecificeerd op jouw opleiding. Niet alleen voor stages in de horeca kun je bij een stage-hotel terecht. Ook studenten die opleidingen doen in andere richtingen kunnen vaak een zeer interessante stage vinden in een stage-hotel, waar zij voor de rest van hun carrière wat aan hebben. Heb je een hotel stage gevonden die perfect past bij jou ervaring en kwaliteiten? Wij hebben een aantal tips en motivatiebrief voorbeeld horeca opgesteld om jou te helpen bij het krijgen van de perfecte hotel stage.

Voor meer informatie over stages bezoek de website Stages