open sollicitatie

5 tips voor een succesvolle open sollicitatie

Stel je voor: je wilt heel graag bij een specifiek hotel werken, maar er is momenteel geen vacature die aansluit bij jouw ervaring. In plaats van te wachten op de perfecte vacature, kun je een open sollicitatie sturen. Volgens Carrièretijger wordt ongeveer 20% van de vacatures vervuld via open sollicitaties. Bovendien worden niet alle vacatures online gepubliceerd; sommige worden intern ingevuld of via het eigen netwerk van het bedrijf. Met een goed uitgevoerde open sollicitatie kun je van een 'nee' een 'ja' maken.


1. Maak gebruik van je netwerk

Netwerken is een van de meest effectieve methoden om een nieuwe baan te vinden. Onderzoek via LinkedIn of je iemand kent bij het hotel van jouw keuze. Vraag of deze persoon jou kan voorstellen aan het afdelingshoofd, of vermeld deze persoon in je sollicitatiebrief.


2. Richt je open sollicitatie aan de juiste persoon

Een open sollicitatie die niet aan de juiste persoon is gericht, belandt vaak direct in de prullenmand. Zoek via de website van het hotel of LinkedIn uit wie verantwoordelijk is voor de afdeling waar je wilt werken. Als deze informatie niet online beschikbaar is, bel dan het hotel voor de benodigde contactgegevens.


3. Neem eerst contact op

Naast het achterhalen van de juiste contactpersoon, is het verstandig om te controleren of het hotel open staat voor open sollicitaties. Licht kort je ambities toe en vraag met wie je het beste kunt spreken over een eventuele sollicitatie. Refereren aan dit gesprek in je sollicitatiebrief kan nuttig zijn.


4. Verdiep je in de organisatie

Een sterke motivatie waarom je bij het hotel wilt werken, kan indruk maken. Leg uit waarom je juist daar wilt werken en wat jij voor het hotel kunt betekenen. Laat zien dat je de moeite hebt genomen om het bedrijf te leren kennen, bijvoorbeeld door je motivatie te koppelen aan de kernwaarden van het hotel.


5. Volg op na je sollicitatie

Neem na een week of twee telefonisch contact op om te bevestigen dat je sollicitatie is ontvangen. Vraag naar de persoon aan wie je de sollicitatie hebt gericht. Als ze momenteel geen positie hebben, vraag dan of je over zes maanden weer contact mag opnemen. Wees echter voorzichtig dat je niet te opdringerig overkomt, want dat kan wanhopig lijken.

Open sollicitatie voorbeeld

Ben je op zoek naar een baan in de horeca die perfect aansluit bij jouw ambities en vaardigheden? Laat ons open sollicitatie voorbeeld je gids zijn om indruk te maken op je toekomstige werkgever. Met deze brief als basis, kun je effectief demonstreren waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie. Gebruik het voorbeeld om jouw unieke kwaliteiten en motivatie te benadrukken, en overtuig je potentiële werkgever dat jij de beste keuze bent voor hun team.

Betreft: Open sollicitatie voor de functie van Horecamedewerker

Geachte heer Jansen,

Met veel interesse heb ik uw website bezocht en de inzet van uw team en de kwaliteit van de dienstverlening in uw horecabedrijf waargenomen. Hoewel er momenteel geen vacature voor een horecamedewerker op uw site staat, ben ik zo enthousiast over de mogelijkheid om bij uw bedrijf te werken dat ik besloten heb een open sollicitatie te sturen.

Zoals u in mijn bijgevoegde CV kunt zien, heb ik de MBO-opleiding Horeca aan de Middelbare Hotelschool in Amsterdam succesvol afgerond. Mijn stages bij diverse gerenommeerde horecabedrijven en mijn ervaring als horecamedewerker na mijn opleiding, waarbij ik verantwoordelijk was voor het bereiden en serveren van bestellingen, hebben mij een solide basis gegeven in deze sector.

Mijn ambitie reikt verder dan de dagelijkse taken; ik streef naar een leidinggevende rol binnen een vooraanstaand horecabedrijf zoals het uwe. Mijn jarenlange ervaring heeft geresulteerd in uitstekende communicatieve vaardigheden en een diepgaande kennis van producten en wijnen, vooral in het hogere segment. Ik ben ondernemend, ambitieus, stressbestendig en sta bekend om mijn resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen. Mijn flexibele inzetbaarheid, ook tijdens vroege ochtenden, avonden en weekenden, maakt mij een geschikte kandidaat voor de dynamische aard van de horeca.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaardigheden en ervaringen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op uw team. Graag zou ik mijn enthousiasme en visie op de functie van horecamedewerker met u delen in een persoonlijk gesprek.

Ik kijk uit naar uw reactie en de mogelijkheid om bij te dragen aan het succes van uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Sharon Bakker