De 7 populairste bijbanen in de horeca

De 7 meest gezochte bijbanen in de horeca

Een bijbaan in de horeca is ongekend populair onder jongeren. Circa 45% van het horecapersoneel is jonger dan 25, wat deze sector bijzonder aantrekkelijk maakt voor studenten. De flexibele werktijden, met name in de avonden en weekenden, maken het ideaal om naast een studie te werken. Afhankelijk van je voorkeur voor interactie met gasten of werk achter de schermen, en of je een voorkeur hebt voor de nacht of de ochtend, biedt de horeca een breed scala aan mogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van de zeven populairste horeca bijbanen, waarbij niet altijd ervaring vereist is, maar waarbij goede communicatie en een proactieve houding onmisbaar zijn.

1. Bediening – F&B Medewerker

Voor studenten die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan, is de functie van medewerker in de bediening ideaal. Belangrijke eigenschappen zijn enthousiasme, stressbestendigheid, en het vermogen om met een vriendelijke glimlach uitstekende service te verlenen. De rol van een F&B medewerker in een hotel sluit nauw aan bij deze functie, met een focus op het serveren van voedsel en dranken.

2. Ontbijtmedewerker – ontbijtkok

Voor de ochtendmensen die geloven dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, bieden posities als ontbijtmedewerker of ontbijtkok een unieke kans. Je speelt een cruciale rol in het verzorgen van een perfect begin van de dag voor hotelgasten.

3. Receptionist – nachtportier

Als hotel receptionist ben je het gezicht van het hotel, waarbij een warme en vriendelijke uitstraling essentieel is. Je dient als eerste aanspreekpunt voor de gasten. Voor degenen die de voorkeur geven aan nachtwerk, is er de functie van nachtportier of nachtreceptionist, waarbij je 's nachts de veiligheid en service waarborgt.

Housekeeping – Hotelschoonmaak

4. Housekeeping – Hotelschoonmaak

Met een oog voor detail en passie voor netheid, is een rol in de housekeeping perfect. Deze functie draait om het schoon en fris houden van hotelkamers en algemene ruimtes, waardoor gasten van een aangename omgeving kunnen genieten.

5. Bartender – Barback

Voor liefhebbers van mixologie en het creëren van cocktailervaringen biedt de functie van bartender een podium. Je bent verantwoordelijk voor het mixen van drankjes, adviseren van gasten over de drankkaart, en het bieden van een onvergetelijke avond.

6. Afwas – Stewarding

Als je liever uit de schijnwerpers blijft en/of start zonder ervaring, dan is een positie in de afwas of stewarding een goede start. De focus ligt op het schoonhouden van servies en bestek en het ondersteunen van de keukenhygiëne.

7. Keukenhulp – Kok

Als keukenhulp speel je een cruciale rol in de voorbereiding van maaltijden. Taken omvatten het voorbereiden van ingrediënten en ondersteunen bij het kookproces om de keukenoperatie vloeiend te laten verlopen. Benieuwd of er een passende horeca bijbaan voor jou beschikbaar is? Duik in het brede aanbod van horeca bijbanen in hotels en ontdek de perfecte match die aansluit bij jouw vaardigheden en interesses.