De 7 populairste bijbanen in de horeca

Een bijbaan in de horeca is één van de populairste bijbanen onder jongeren. In de horeca is ongeveer 45% van de mensen jonger dan 25 jaar. Een groot voordeel is dat je een bijbaan in de horeca goed kan combineren met je studie omdat je meestal in de avond en in het weekend werkt. De werkzaamheden zijn afhankelijk van welke functie je het meeste aanspreekt. Je moet jezelf ook afvragen of je liever voor of achter de schermen werkt en of je meer een nachtbraker of ochtendmens bent. Voor onderstaande functies worden diverse parttime banen aangeboden en is werkervaring niet altijd een vereiste. Het is wel belangrijk dat je communicatief vaardig bent en van aanpakken weet.

horeca bijbaan
 

Bediening – F&B medewerker

Vele studenten kiezen voor een bijbaan als medewerker bediening. Hier heb je een flinke dosis gastvrijheid, enthousiasme en stressbestendigheid voor nodig. Een glimlach en goede communicatievaardigheden komen voor deze bijbaan ook van pas. Een F&B medewerker in een hotel heeft veel vergelijkbare verantwoordelijkheden als medewerker bediening. 


Ontbijtmedewerker – ontbijtkok

Vind jij ook dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Veel hotels zoeken vroege vogels voor functies zoals ontbijtmedewerker of ontbijtkok. In sommige functies ben je een beetje van beide. Als ontbijtmedewerker zorg jij dat de hotelgast niets tekortkomt om de dag goed te beginnen. 


Receptionist – nachtportier

Als hotel receptionist ben jij het visitekaartje en heb jij de warmste en vriendelijkste glimlach. Als aanspreekpunt voor gasten is geen vraag voor jou te gek. In veel hotels is er 24/7 een receptionist aanwezig. De nachtbrakers onder ons kunnen ook solliciteren op nachtportier of nachtreceptionist


Housekeeping – hotel schoonmaak

Jouw handen beginnen te jeuken bij een vieze vloer en je hart begint sneller te kloppen van fris gewassen beddengoed. Housekeeping houdt zich bezig met het schoonmaken van de hotelkamers en algemene ruimtes. Door jouw oog voor detail kunnen gasten genieten van blinkende en frisse hotelkamers. 


Bartender - barback

Ken jij de perfect serves van een Moscow Mule, Dark & Stormy en Negroni? Wil jij graag een lach op het gezicht van een gast toveren door jouw cocktails? Als je achter een bar van een hotel werkt ben je verantwoordelijk voor het maken van de mooiste cocktails, uitleg geven over de drankkaart en gasten een leuke avond bezorgen. Als bartender werk je in de avond en dit is daarom goed te combineren met je studie. 


Afwas - stewarding

Als je liever achter de schermen werkt en nog niet zoveel ervaring hebt dan is afwasser of stewarding een goede keuze voor een bijbaan. Als afwasser ben jij niet bang voor vieze handen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het schoonmaken van servies, glaswerk en bestek en vervolgens het sorteren van het schone servies. 


Keukenhulp - kok

Ben jij de gedroomde sidekick van elke kok? Deins jij niet terug voor een zak met aardappels die geschild moeten worden? Als keukenhulp help je met het voorbereiden en bereiden van de gerechten. Dit zijn werkzaamheden zoals wassen en snijden van de producten. Samen met keukenteam zorg jij dat de hele keuken op rolletjes loopt. 

Ben jij benieuwd of er voor jou een geschikte horeca bijbaan tussen zit? Bekijk dan alle horeca bijbanen in hotels.
}