Werken in hotel

Werken in hotel

Werken in hotel
Bekijk hotel vacatures
Lijkt werken in een hotel jou leuk? Heb je al ervaring met werken in
een hotel, of heb je nog niet veel ervaring in de horeca, maar tijd over naast je studie en wil je een baan in een gezellig hotel vinden? Misschien ben heb je wel een opleiding aan de hotelschool afgerond, ben je al jarenlang aan het werken in een hotel en is het nu de hoogste tijd om een stap te maken in jouw carrière. Werken in een hotel kan op zo veel manieren: in functies als nachtreceptionist, medewerker bediening, kok of kamermeisje of houseman, als leuke bijbaan naast je studie, maar ook als general manager, chef kok of banqueting manager bij je juiste opleiding en ervaring. Wanneer je in een van deze zeer verschillende functies wilt werken in een hotel,
dan kun je vele interessante vacatures online vinden.


Ervaring belangrijk voor werken in hotel?

Wanneer je wilt werken in een hotel als bijbaan of wanneer je net van school komt, is het goed om te weten dat je ervaring nog niet heel belangrijk is voor de banen waar jij op solliciteert. Hotels zien graag studenten en mensen die net van de hotelschool af komen werken in een hotel, omdat ze weten dat je de taken toch snel zult oppikken. Belangrijker voor het werken in een hotel is dat je representatief, gastvriendelijk, benaderbaar, proactief en sociaal bent. Ook hard kunnen werken en je vreemde talen spreken kan helpen bij het werken in een hotel.


Welk hotel kies je?

Om te kiezen wat de beste en leukste manier voor jou is om te werken in een hotel, heb je een beetje ervaring en veel informatie nodig. Zo kun je bekijken welke vacatures goed bij jou passen, zowel wat betreft werkzaamheden als het soort hotel. Hotels die vaak vacatures hebben zijn Hilton hotel, Van der Valk, Bastion hotel, Corendon, Fletcher en Stayokay. Wanneer je ervaring hebt met het werken in een hotel, zal dit voor jou een stuk eenvoudiger zijn. Let in dat geval wel op dat je ook echt voor banen gaat waar je jouw carrière een duwtje in de rug mee geeft.