Concierge en portiers

Afdeling Conciërge en Portiers in een hotel


Afdeling Concierge en portiers Functies:


Wist je dat het woord "conciërge" uit het Frans komt en oorspronkelijk "kaarsenbewaarder" betekent? Als conciërge en portier vervul je niet alleen de rol van gastheer of -vrouw van het hotel, maar neem je ook veel van de kernverantwoordelijkheden van de front office op je. Het is cruciaal dat gasten bij jou terechtkunnen met uiteenlopende vragen, zoals advies over het beste sushi restaurant of de leukste club in de stad.

Taken van Conciërge en Portiers: Als het visitekaartje van het hotel beïnvloed je zowel de eerste als de laatste indruk van de gasten. Je begroet de gasten vanaf het moment dat ze arriveren en de autodeur door jou wordt geopend, tot het moment dat je hun bagage weer in de auto laadt. Je staat continu bij de entree van het hotel om gasten te assisteren met het in- en uitladen van bagage, het openen van deuren, en hen de juiste richting te wijzen. Met jouw uitgebreide kennis van de omgeving kun je persoonlijke aanbevelingen doen over lokale attracties en bezienswaardigheden. Voor wie liever 's nachts werkt, zijn er mogelijkheden als nachtportier.

Ontdek conciërge of portier vacatures

Als conciërge of portier help je de gasten zowel bekende als verborgen juweeltjes in de omgeving te ontdekken. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen: van het boeken van tickets voor een museum tot het organiseren van een unieke dagexcursie. Je speelt een actieve rol in het adviseren over activiteiten en restaurants, zodat de gasten het beste uit hun bezoek aan de stad kunnen halen. Over het algemeen staat de portier bij de deur en de conciërge bij de receptie om gasten optimaal te adviseren over de omgeving.

Bekijk onze vacatures voor conciërge en portiers en ontdek hoe jij een onmisbare schakel kunt zijn in de ervaring van onze gasten.