hotel vacatures op hotelprofessionals.nl

Horeca Vacatures? Veel vacatures voor werken in de horeca

Horeca branche


De branche horeca is een brede groep bestaande uit verschillende onderdelen. De afkorting HoReCa staat voor Hotel, Restaurant en Cafe. In de horeca kunnen vele soorten functies bekleden op allerlei niveaus. Horeca vacatures kun je online dan ook in grote getalen vinden op vele websites. Binnen de horeca zijn er verschillende classificaties. Zo werken de Restaurtants van hoog niveau met 1 tot 3 sterren en de Hotels met 1 to 5 sterren. Ook in de derde groep, Cafe, zijn er vele soorten. Iedereen kent wel een bruin cafe om de hoek of die hippe cocktail in het centrum van de stad. Ben je op zoek naar leuke horeca jobs of horeca werk?

 
Horeca Vacatures Nederland


Uit de rapportage van het CBS blijkt dat er gemiddeld ongeveer 9000 horeca vacatures open staan. Het totaal aantal medewerkers in de horeca in Nederland is in 2013 335.000 medewerkers. Dit komt dus neer dat er ongeveer per 1000 medewerkers in de horeca, 27 horeca vacatures zijn. In de horeca heeft slecht iets meer dan de helft van de medewerkers een vast contact. Dit ten opzicht van 79% van de hele beroepsbevolking in Nederland. Wil je ook werken in de horeca? In de hoofdstad van Nederland, Amsterdam is de grooste populatie horeca en dus ook vacatures. Bekijk alle vacatures horeca amsterdam hier.
 

Jongeren op zoek naar Horeca Vacatures


Veel MBO opleidingen en praktijkgericht onderwijs bieden de mogelijk om theorie te combineren met praktijk. De Horeca biedt hier bij uitstek een goede werkplek voor. Van leerlingkok tot receptionist alles is mogelijk en op allerlei niveaus. In 2013 zijn ruim 30.000 meer jongeren opzoek naar een baan en vele van hen op zoek naar geschikte horeca vacatures.

Meer over weten over Horeca personeel?