Hotelmanagement

Hotelmanagement

Hotelmanagement vacatures
Bekijk management vacatures
Het hotelmanagement is in een hotel verantwoordelijk voor alle processen, voor de kwaliteit van alle dienstverlening en eigenlijk voor alles wat er in het hotel gebeurt. Vanzelfsprekend geeft het hotelmanagement de leiding aan de verschillende afdelingen en stuurt het de managers van de verschillende teams aan. Ook heeft het hotelmanagement de taak om aan personeelsbeleid te doen. Vaak wordt door het hotelmanagement de evaluatie, beoordeling, maar ook de aanname en de training van de managers van de verschillende teams binnen het hotel gedaan.


De hoofdtaak van het hotelmanagement is het monitoren van de processen binnen het hotel. Zo zal een goed hotelmanagement de verkoop, budgetten, marketingresultaten en effectiviteit van het hotel in de gaten houden. Ook de inkoop van diensten en goederen die nodig zijn voor de kwaliteit van het hotel zijn taken voor het hotelmanagement.

Taken van het hotelmanagement

De taken van het hotelmanagement stoppen niet bij het monitoren van processen en het leiding geven in het hotel. De directie van het hotel moet op de hoogte worden gehouden van de processen en de cijfers waar het hotelmanagement dagelijks mee bezig is. Daarnaast is het belangrijk dat het hotelmanagement de benodigde data aanlevert, waarmee de juiste strategieën voor de komende periode kunnen worden gemaakt op het gebied van de marketing, het beleid en de begroting. In het maken van deze strategieën speelt het hotelmanagement natuurlijk ook een grote rol. Het interessante aan de rol die het hotelmanagement speelt, is dat het onmogelijk is om alleen achter de schermen te werken. Op de werkvloer gebeurt alles, het is dan ook zaak dat het hotelmanagement zich daar laat zien. Niet alleen werkt dat zeer goed voor de motivatie van de teams, maar ook worden kleine problemen snel gesignaleerd en kunnen gelijk worden opgelost door het hotelmanagement. Zo zorgt goed hotelmanagement voor een enthousiast en gedreven team en een kwaliteitsproduct voor de gasten.

Functies hotelmanagement

Horeca manager
Hospitality manager
Front office manager
Revenue management - Revenue manager
Restaurant manager
Banqueting manager
HR manager
Sales manager
Marketing manager
Accountmanager
Director of Business Development
Duty manager
Food and beverage manager
General manager
Hotel manager
Operationeel manager
Reserveringsmanager
Rooms division manager