keuken in een hotel

Afdeling keuken in een hotel


Afdeling keuken functies:

Ben jij op de hoogte van de nieuwste foodtrends en streef jij altijd naar de hoogste kwaliteit? Als kok is het essentieel om kalm te blijven in stressvolle situaties. Van jou als kok wordt een hoge mate van creativiteit verwacht. Je kenmerkt jezelf als een gepassioneerd kooktalent met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en uitstekende organisatorische vaardigheden. Samen met het keukenteam zorg je ervoor dat alles in de keuken op rolletjes loopt. Sommige hotels hebben een keuken die alleen ontbijt serveert, terwijl andere bekend staan om hun hoogwaardige en soms zelfs sterrenkwaliteit gerechten, zoals bij Okura en Sofitel Legend The Grand

Functies in de keuken

In de keuken werk je vaak tijdens onregelmatige uren, inclusief avonden en weekenden. Er zijn ook keukenfuncties met meer regelmaat, vooral overdag, zoals die van ontbijtkok en lunchkok. Als je nog niet veel ervaring hebt, kun je beginnen als hulpkok of leerling-kok. In deze rollen ondersteun je je collega's bij het voorbereiden en uitvoeren van productiewerkzaamheden. Goede samenwerking met collega's uit het restaurant is essentieel, waaronder de assistent-restaurantmanager, ontbijtmedewerker, chef de rang, hostess, restaurantmanager, restaurant supervisor en bediening.

Voornaamste taken van de keukenafdeling:

  • Bereiden en doorgeven van gerechten.

  • Nauw samenwerken met de afdelingen stewarding en restaurant.

  • Uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden.

  • Vervaardigen van producten op basis van recepturen.

  • Bewaken van de kwaliteit van de gerechten door controle van de versheid van grondstoffen.

  • Inkopen van producten en het op peil houden van voorraden.

  • Uitvoeren van opruim- en schoonmaakwerkzaamheden.

Wat geeft nu meer voldoening dan een gast die voldaan en zeer tevreden naar huis gaat dankzij jouw heerlijke en mooi gepresenteerde gerechten? Als iemand met een passie voor eten en koken, biedt dit de grootste beloning voor het vak.