Facebook


 

Afdeling keuken in een hotel

Ben jij op de hoogte van de nieuwste foodtrends en ga jij altijd 100% voor kwaliteit? Als kok is het belangrijk om je hoofd koel te houden in stressvolle situaties. Van een kok wordt een hoge mate van creativiteit verwacht. Een kok kenmerkt zich als een gepassioneerd kooktalent met verantwoordingsgevoel en een goed organisatievermogen. Samen met het keukenteam zorg jij dat de hele keuken op rolletjes loopt. Sommige hotels hebben alleen een keuken voor het serveren van ontbijt en andere hotels hebben een keuken die bekend staat om hun goede en soms sterrenkwaliteit gerechten. Dit zijn hotels zoals Okura, Sofitel Legend The Grand, Sir Albert Hotel en Landgoed Duin & Kruidberg.

In de keuken werk je vaak onregelmatige werktijden en in de avonduren en weekend. Er zijn ook keuken functies die meer regelmaat hebben en vaker overdag zijn. Dit is voor bijvoorbeeld de functie van ontbijtkok en lunchkok. Als je nog niet veel ervaring in de keuken hebt opgedaan kan je beginnen als hulpkok of leerling kok. Als keukenhulp of leerling kok ondersteun je collega’s bij het voorbereiden en uitvoeren van de productiewerkzaamheden. Het belangrijk dat je goed kan samenwerken met collega’s uit het restaurant zoals assistent restaurant manager, ontbijt medewerker, chef de rang, hostess, restaurant manager, restaurant supervisor en bediening.

De voornaamste taken van deze afdeling zijn:
  • Bereiden en doorgeven van gerechten;
  • Het nauw samenwerken met de afdeling stewarding en restaurant;
  • Het verrichten van voorbereidende werkzaamheden;
  • Het vervaardigen van producten op basis van recepturen;
  • Bewaken van de kwaliteit van de gerechten door het controleren van de grondstoffen op versheid;
  • Het inkopen doen van producten en het op peil houden van de voorraden;
  • Verrichten van opruim en schoonmaakwerkzaamheden.
Wat geeft nou meer voldoening dan een gast die voldaan en zeer tevreden naar huis gaat door jouw lekkere en mooi opgemaakte gerechten? Als iemand met passie voor eten en koken geeft dit jou de beste beloning voor het vak. Ben jij op zoek naar keuken vacatures? Bekijk de nieuwste vacatures per functie:

Keuken