Horeca personeel

Horeca personeel

Horeca werk vacatures
Bekijk horeca personeel vacatures
Binnen de horeca branche zijn vele soorten banen en bedrijven. In Nederland zijn er ongeveer 48.000 horeca bedrijven. Voor elk van
deze bedrijven geldt dat altijd op zoek zijn naar geschikt horeca personeel. Hoe wordt geschikt horeca personeel gedefinieerd? Kwaliteit van het onderwijs en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vormen hierbij een belangrijke rol. Alles over horeca werk kun je hier lezen. Hotels die het vaakst horeca personeel zoeken zijn Hilton hotel, Van der Valk, Corendon, Stayokay, Fletcher en Bastion hotel. Wil je ook werken in de horeca? In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is de
grootse populatie horeca en dus ook vacatures.

Horeca personeel slecht betaald?

Uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit en banensite Intermediar is gebleken dat horeca personeel het laagste gemiddelde loon heeft. Dat is ruim 22% minder in vergelijking tot de een na laagste administratief/secretarieel. Als belangrijke kanttekening bij dit onderzoek is dat de fooi niet is meegerekend. Uit het onderzoek blijkt ook dat horeca personeel gevoeliger is voor eenmalige beloningen in vergelijking tot structurele salarisveerhogingen.

Horeca Personeel in opleiding

Voor vele is een baan in de horeca een eerste horeca bijbaan naast hun studie. Voor meeste blijft het hierbij, maar andere vallen voor het vak met al haar charme. Zij kiezen er dan voor een horeca opleiding te gaan volgen. Deze zijn er op verschillende niveaus: in het VMBO bestaan verschillende praktijkgerichte opleidingen tot bijvoorbeeld kok, sous chef, horeca medewerker, horeca manager of gastvrouw. Ook op MBO niveau zijn er vele studenten die zich laten scholen tot geschikt horeca personeel. Uiteraard zijn er ook de gerenommeerde HBO Hotelscholen zoals Hotelschool Den Haag, NHTV Breda en Stenden University (Hotelschool Leeuwarden).

Horeca Personeel Leverancier

Naast het feit dat de horeca bedrijven zelf horeca personeel aannemen zijn er ook oplossingen via een leverancier. De horeca kent altijd piekmomenten waarbij de werkdruk niet alleen door eigen personeel kan worden opgevuld. Op dat moment kunnen horeca bedrijven horeca personeel in huren via een horeca uitzendbureau of project bureau.