Afdeling restaurant in een hotel

Afdeling restaurant in een hotel


Afdeling Restaurant functies


Werken in het restaurant van een hotel betekent dat je elke dag streeft naar het toveren van een glimlach op het gezicht van de gasten. Met een diepe passie voor eten en drinken, zorg je ervoor dat deze passie overkomt op de gasten, terwijl je streeft naar optimale service en gasttevredenheid.

Taken van het Restaurantpersoneel

Als teamlid in het restaurant ben je direct verantwoordelijk voor het bieden van een uitmuntende service aan de gasten, wat bijdraagt aan een perfect verblijf. Je takenpakket omvat:

  • Gastenservice: Je verwelkomt gasten met een blijvende glimlach, bedient hen efficiënt en maakt graag een praatje om een warme en welkome sfeer te creëren.

  • Operationele taken: Je ruimt tafels af, houdt het restaurant schoon en verzorgt de mise-en-place. Je dient gerechten en dranken op en zorgt dat tafels netjes gedekt en klaargemaakt zijn voor nieuwe gasten.

  • Teamwerk en communicatie: Je werkt nauw samen met het keukenteam, waaronder de ontbijtkok, chef de parti, chef kok, commis chef, demi chef de parti, kok, sous chef en zelfstandig werkend kok om een soepele service te garanderen.

  • Klantenservice: Je behandelt klachten en wensen van gasten tactvol en professioneel.

  • Efficiëntie en productiviteit: Je bewaakt de efficiëntie en productiviteit van de afdeling en coördineert de inkoop van producten.

  • Leveranciersrelaties: Je onderhoudt goed contact met leveranciers om de kwaliteit van de producten te waarborgen.

Overeenkomsten met Banqueting

De functies binnen het restaurant hebben veel gemeen met die in de banqueting afdeling zoals de rol van banqueting medewerker, waarbij gastvrijheid en service centraal staan.